i3 10100U sistemde düşük CPU ve GPU kullanılmasına fanın çok hızlı dönmesi

Protegrus

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık %20 CPU ve %15 GPU kullanılımına rağmen fanlar deli gibi dönüyor.
Bilgisayarı 0 olarak satın aldım ve daha bugün elime geldi.
Yorumlarında kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış ki belirtmemişler iade mi etsem diye düşünmedim değil fakat iadelik bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
Genelde bu sorunla bir oyuna girdiğimde karşılaşıyorum ama oyun içerisinde herhangi bir FPS düşmesi olmuyor ve ayrıca dediğim gibi zaten düşük GPU ve CPU kullanımı var ama bu kadar ısınıp fanların bu kadar dönmesi saçma.

İşlemci: Intel i3-10110u.
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130 2 GB.
Laptop markası: Lenovo Ideapad IP3-15IML.

Son düzenleme:
%15 GPU kullanımı olduğuna emin misiniz? MSI Afterburner ile bakın bir. Hem oyuna girerken fanların yüksek devirde dönmesi normal, 10 derecelik yükselme bile olsa hızlanır.

%15 GPU kullanımı olduğuna emin misiniz? MSI Afterburner ile bakın bir. Hem oyuna girerken fanların yüksek devirde dönmesi normal, 10 derecelik yükselme bile olsa hızlanır.

Evet eminim. Yinede bakıp yazacağım. Tabii ki de normal fakat oyunun devamında bile hani kesintisiz devam ediyor bu olay bu sebepten normal olmadığını düşünüyorum.

Evet eminim. Yinede bakıp yazacağım. Tabii ki de normal fakat oyunun devamında bile hani kesintisiz devam ediyor bu olay bu sebepten normal olmadığını düşünüyorum.
%15 ise MSI Afterburner ayarlarındaki Intel GPU'yu seçmiş olabilirsiniz.
1636563798981.png

GPU1 harici ekran kartı bende.

NVIDIA Denetim Masası'na girin ve burada yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi seçili olduğundan emin olun.
Eki Görüntüle 1211056
Sonrasında oyundan çıkıp tekrar girin ve sıcaklıklara bakın.

1636565240877.png

Öncelikle şunu söyleyeyim o seçenek işaretli değildi işaretleyip yeniden başladım ve ekstra olarak arkada Discord açık değerler böyle oldu ama fan hızında değişim olmadı halen sürekli dönüyor ve çok sesli.

Eki Görüntüle 1211060

Öncelikle şunu söyleyeyim o seçenek işaretli değildi işaretleyip yeniden başladım ve ekstra olarak arkada Discord açık değerler böyle oldu ama fan hızında değişim olmadı halen sürekli dönüyor ve çok sesli.
Birde işlemci sıcaklığına bakar mısınız? QuickCPU ile detaylı bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı