i3-12100F için 6 bin TL ekran kartı önerisi

Bütçe
7 bin tl
@yesososo teşekkürler hocam. 4k için o kadar üst seviye işlemciler ve kartlardan bahsediliyordu ki; kendi kartımı denemek aklıma bile gelmedi. İlk iş öyle yapacağım:)

@yesososo teşekkürler hocam. 4k için o kadar üst seviye işlemciler kartlardan bahsediliyordu ki; kendi kartımı denemek aklıma bile gelmedi. İlk iş öyle yapacağım:)
Hay bin yaşayın hocam. Buradaki insanlar oyun keyfinin çıkarılacağı kartlara göre kalıp cümleler kuruyor. Sizin beklentileriniz farklı, düşük ayarlar dahi olsa 4K deneyimi yaşamak istiyorsunuz.

Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz genelde?

Ek bir bilgi: 4K için işlemci aslında çok da önemli sayılmaz. Zira çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük arttıkça işlemciye binen yük daha azalır.

Güncelleme: @Lory7 düşünceni merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaş 4K için en minimal düzeyde ayarlar istiyor hocam. Neden konu sahibinin isteğinin dışında yorum yapıp duruyorsunuz?
Arkadaşın ne istediği önemli değil. Burada oynayıp oynayamaması önemli. Adama 4K için 3060 önerecek kadar ne yaşıyorsunuz merak ettim. WWE atıp oynatıyor diyorsun bende gidip Valorant, CSGO falan atayım o zaman. Bu kartlar 4k kartı değil, bunu anlayın. Minimal düzeyde kasa kasa oyun oynamanın da anlamı yok.

Hay bin yaşayın hocam. Buradaki insanlar oyun keyfinin çıkarılacağı kartlara göre kalıp cümleler kuruyor. Sizin beklentileriniz farklı, düşük ayarlar dahi olsa 4K deneyimi yaşamak istiyorsunuz.

Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz genelde?

Ek bir bilgi: 4K için işlemci aslında çok da önemli sayılmaz. Zira çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük arttıkça işlemciye binen yük daha azalır.
Hikâye odaklı oyunlar. Ki onlarda genelde aaa oluyor. Bu arada şimdi final fantasy xv açtım fakat 4k için görüntü ayarını bulamadım. En fazla 1080p olarak gözükmekte. Başka bir yerden mi ayarlanıyor ?

o halde en aşağı 6700 olmalı öyle mi ?
En aşağı 6800 ve RTX 3070 öneririm ben. 6700 XT, 6750 modelleri de oyuna göre 4k oynatır. AAA oyun oynayacaksan yine diyorum, en üst yüksek ayarlarda falan oynayacaksan kesinlikle yetmez. 6750 ve 6700 XT modelleri daha çok 2K kartı. 6700 ve 3060 modelleri de genel olarak 1080P.

Arkadaşın ne istediği önemli değil. Burada oynayıp oynayamaması önemli. Adama 4K için 3060 önerecek kadar ne yaşıyorsunuz merak ettim. WWE atıp oynatıyor diyorsun bende gidip Valorant, CSGO falan atayım o zaman. Bu kartlar 4k kartı değil, bunu anlayın. Minimal düzeyde kasa kasa oyun oynamanın da anlamı yok.
Kasa kasa oyun oynamadan kastınız Gotham Knights'ın PS5 deneyimi gibiyse evet öyle. 4K30FPS.

Ayrıca yalnızca WWE değil RDR2 videosu da attım. Sizin aksinize bütçeyi aşan bir kart ile ''High Quality'' olarak atmadım.

Eğer konu sahibi derse ki şu ayarlarda şu oyunları 4K oynamak istiyorum ona göre bir öneride bulunabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı