i3-12100F için 6 bin TL ekran kartı önerisi

Bütçe
7 bin tl
@OnurKelees güzel arkadaşım bir şeyi yapmadan önce önce o işin olurunu sormak istedim. Yani 4K monitör alıp, bütçemin yettiği kadar bir kart alsam bu sefer iş görmeyecek. E 4K monitörde 1080l oyun mu oynanır?

Yok hocam ondan demedim. Oyuna girdiğinizde 4K çözünürlüğü göremediğinizi söylemiştiniz. 1080p monitörde tabii ki göremezsiniz. Bunu söylemek istedim.

Herkese tekrar merhaba, hepiniz iyisinizdir umarım. Arkadaşlar bir önceki konuda 4K oyunculuk için biraz fikir alışverişinde bulunduk. Herkese tekrar teşekkür ederim. Ben bu 4K mevzusu için düğmeye bastım. Minimum bütçe ile en azından asgarî düzeyde 4K oyun oynamak için yola çıktık. Öncelikle ekran kartı değişecek, 4 bin liraya alıcı buldum. En geç hafta sonuna hallediyorum. Üzerine 2 bin lira daha ekleyip 6 bin lira bütçe oluşturuyorum. Gerçekten bir fark yaratacak ise 7 bine kadar çıkabilirim. 4K için yeterli en düşük ekran kartı nedir? NVIDIA da DLSS beni hala cezbediyor. FSR, DLSS kadar iyi değil diye biliyorum. Bu arada rica ediyorum 3080 gibi üst seviye tavsiyelerde bulunmayın amacım 4K'da 100 FPS almak değil,min 35 FPS olsa beni kurtarır. Son olarak işlemci i3 12100F.
Hocam bence 30 fps 4K oynamaktansa 2K Full ayarlarda 70-80 FPS oynamak çok daha eğlenceli.
Üstelik 4K monitörler çok pahalı sırf almak için giriş seviyesi bir şey alacaksınız sonra pişman olursunuz bence.

@Lory7 hocam 5 bin liradan başlıyor. Hadi ona da 6 bin ayıralım. Yani kart için ayrı monitör için ayrı bütçe düşündüm. Zaten 4k monitör aratınca en düşük fiyatlılar 5 bin küsur o da bana yeter diye düşünüyorum.

Kasa kasa oyun oynamadan kastınız Gotham Knights'ın PS5 deneyimi gibiyse evet öyle. 4K30FPS.

Ayrıca yalnızca WWE değil RDR2 videosu da attım. Sizin aksinize bütçeyi aşan bir kart ile ''High Quality'' olarak atmadım.

Eğer konu sahibi derse ki şu ayarlarda şu oyunları 4K oynamak istiyorum ona göre bir öneride bulunabilirim.
Pc ile Pes aynı değil peste 30 fps film izlemek gibi etki yaparken pc'de çok daha kötü bir hal alıyor.

Kasa kasa oyun oynamadan kastınız Gotham Knights'ın PS5 deneyimi gibiyse evet öyle. 4K30FPS.

Ayrıca yalnızca WWE değil RDR2 videosu da attım. Sizin aksinize bütçeyi aşan bir kart ile ''High Quality'' olarak atmadım.

Eğer konu sahibi derse ki şu ayarlarda şu oyunları 4K oynamak istiyorum ona göre bir öneride bulunabilirim.
RDR2 2018'de çıkmış bir oyun hocam bundan sonra çıkacak oyunları nasıl oynayacak konu sahibi 4k'da ?

@Lory7 hocam 5 bin liradan başlıyor. Hadi ona da 6 bin ayıralım. Yani kart için ayrı monitör için ayrı bütçe düşündüm. Zaten 4K monitör aratınca en düşük fiyatlılar 5 bin küsur o da bana yeter diye düşünüyorum.

Anlamıyorsunuz 6K ya monitörü aldınız sonra 6700 aldınız e ne olacak hem darboğaz olacak hem de oyun kasacak sonra 2K oynayacaksınız boşuna 4K monitör almış olacaksınız.
Not: O 5-6 klık 4K monitörler kaliteli değil.

1080p monitörünüz varsa alın 6700 1080p Max ayarlarda tüm oyunları 60 fps oynayın 3 sene.Bu bütçeyle 4k 30 fps kasa kasa oynama 4k oynayacam diye.

@Lory7 hocam 5 bin liradan başlıyor. Hadi ona da 6 bin ayıralım. Yani kart için ayrı monitör için ayrı bütçe düşündüm. Zaten 4K monitör aratınca en düşük fiyatlılar 5 bin küsur o da bana yeter diye düşünüyorum.

Hiç ikinci el düşünür müsünüz? 2. elde 7.2-6.5k arasında RX6800 ve 6800XT satıldığını görmüştüm. Garantili kartlar oluyorlar genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı