i3 9100F ve RX 580 oyunlarda düşük FPS

Dün bir konu açmıştım, Hitman, WD2, Rust gibi oyunlarda düşük FPS aldığımı belirtmiştim.

Sistemim;
GPU: ASUS Dual Radeon RX 580 4 GB OC.
CPU: i3 9100F.
RAM: 1x8 GB Kingston DDR4 2400 MHz.
Anakart: ASUS Prime H310M k-r2.0.
PSU: Rampage 500W 80+

"Sizce problem RAM'in 8 GB olması mı? Dying Light gibi oyunlarda da anlık droplar yaşadığım oluyordu, Watch Dogs 2 keza öyle, RAM uyarısı veriyor, Rust RAM uyarısı veriyor ve neredeyse sunucuya 15 dakika gibi bir sürede giriyorum, bazen daha fazla. Sizce tek eksik RAM mi? RAM aldıktan sonra sistemim ortalama güçte, WD2, Rust gibi oyunları oynatabilecek düzeye erişir mi?" Diye de sormuştum. Oyun içi değerlerimi eklememin konuya çok büyük faydası olacağını belirtti arkadaşlar. Oyun içi değerlerimi rar haline getirip Google Drive'a upload ettim.

Resimlerde ilk resimler Ultra ayarlarda, sondan 8 resim sanırım düşük ayarlarda. Arada yalnızca 5-10 FPS fark oluyor Ultra ile düşük ayarlar arasında. Tüm ayarları maksimuma çektim Ultra'da, düşükte ise tamamını en düşüğe aldım.

Durumu yorumlar mısınız? Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Oyunlarda takılıyor mu? SSD var mı? İşlemci ve ekran kartından daha önemli. RAM'in yüksek olsun. Bir SSD'in olmadığı sürece bunları sürekli yaşarsın.
Ben 11 yıllık laptopuma 8 RAM taktım. Ancak yavaştı. SSD takınca hızlandı. Daha yeni taktım. Gerçekten acayip hızlı. Yoksa tak derim.

Dün bir konu açmıştım, Hitman, WD2, Rust gibi oyunlarda düşük FPS aldığımı belirtmiştim.

Sistemim;
GPU: ASUS Dual Radeon RX 580 4 GB OC.
CPU: i3 9100F.
RAM: 1x8 GB Kingston DDR4 2400 MHz.
Anakart: ASUS Prime H310M k-r2.0.
PSU: Rampage 500W 80+

Durumu yorumlar mısınız? Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Gördüğüm kadarıyla SSD veya harddisk belirtmemişsin. Onu belirten gerekiyor. Anlamamız için.
Reis FPS için destek olamamda. Gerçekten ön yargı değil şu PSU değiştir patlama.

SSD galiba unutulmuş. Sorun SSD olmamasından olabilir. Bence arkadaş belirtmeli. :)

Gördüğüm kadarıyla SSD veya harddisk belirtmemişsin. Onu belirten gerekiyor. Anlamamız için.

SSD galiba unutulmuş. Sorun SSD olmamasından olabilir. Bence arkadaş belirtmeli. :)
SSD siparişim kargoda şuan. RAM ise perşembe günü elime ulaşacak...
Düşük Mhz ve düşük Gb ram dışında darboğazda olabilir.
Değerleri ek olarak ilettim, darboğaz durumu vs. kontrolü için.
Reis FPS için destek olamamda. Gerçekten ön yargı değil şu PSU değiştir patlama.
PSU değişikliğini diğer aya bırakmak durumunda kaldım, diğer ay kesinlikle değişeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı