Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
@midgardian, o seçeneği ben de göremedim fakat bu sorunu birebir yaşayan biriyle tanıştım. Bios'ta Tweaker kısmında "CPU Ratio Mode" bölümünde "Auto" olan seçeneği "All Core" yapınca sabit olan maksimum frekans değeri stabil haline dönmüş. Yarın PC başında vakit bulursam deneyeceğim.

@Emma Stone son durum nedir, bahsettiğin ayar işe yaradı mı?
Yaptım. İşe yaradı. Fakat şuan işlemci %5-%12 kullanım arasında bile 4.0-4.2Ghz arasında çalışıyor. Normal mi?
Fakat hala işlemci ağırlıklı oyunlarda aynı fps'i alıyorum.

Son düzenleme:
Anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ayarla alakalı olabilir ama yük altında düşük frekansta çalışmasından iyi bu şekilde olması.

Oyun içi frekans da 4-4.2 civarında mı? Stok soğutucu nedeniyle yük altında 3.3 dolaylarına iniyor olabilir mi?

Yüksek ayarlarda oynanan AAA oyunlarda çok fark olmayabilir ama rekabetçi oyunlarda fark olması lazım.

Anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ayarla alakalı olabilir ama yük altında düşük frekansta çalışmasından iyi bu şekilde olması.

Oyun içi frekans da 4-4.2 civarında mı? Stok soğutucu nedeniyle yük altında 3.3 dolaylarına iniyor olabilir mi?

Yüksek ayarlarda oynanan AAA oyunlarda çok fark olmayabilir ama rekabetçi oyunlarda fark olması lazım.
Oyunda görev yöneticisine girdiğimde 4.0-4.2Ghz aralarında çalışıyor. Frekansı artmasına rağmen FPS artmadı. Stok soğutucu çok hızlı çalışıyor. Bir zararı olur mu?

FPS monitör veya Afterburner ile oyun içinden bakmak daha doğru olabilir. Fanın yüksek devirde dönmesi yalnızca fazladan gürültüye neden olur, başka bir sorun olmaz.
GHz değeri görev yöneticisinde düşmüyor. İşlemci sorunlu olsa oyunlarda düşük fps'den ziyade başka sorunlarda olur değil mi? İşlemciden şüphe etmeye başladım.

@midgardian güç modu yüksek performanstaymış. O yüzden boşta bilee 4.3GHz de çalışıyormuş. O sorunu çözdük. MSI Afterburner ile de bakacağım FPS değerlerine.
@midgardian, MSI Afterburner ile de deneyecektim fakat AMD Software ile baktım FPS değerlerine. Fortnite da en düşük grafikler sadece görüş uzaklığı destansı ve 3d çözünürlük %100 de. FPS 139 çıktı. Az değil mi? Ekran kartı %60 civarları. İşlemci de aynı şekilde. Arada %70-%80 görüyor. Oyun testlerinde daha fazla FPS alınıyor. 5600x ve 3060 kullanan bir tanıdığım 250-300FPS alıyor. Benim değerlerim neden böyle acaba. İşlemci de sorun olsa başka sıkıntılarda çıkardı. Ekran kartını da furmark testine soktum. Gayet stabil. Anlamadım gitti.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı