i5 12400F 100 derece oluyor

AMD şu anki güncel işlemcileri, Intel'den daha soğuk çalışıyor yalnız. Eski AMD'ler ile karıştırmayın.

Oradaki amacımı yanlış anladınız galiba Intel'in stok fanının AMD'ninkinden daha iyi oldugunu söyledim. R5 5600 ve i5 12400F'i karşılaştırdıgımızda ikisi de 65W TDP'ye sahipler ama biri digerinden çok daha fazla ısınıyor.

Macunda sorun olabilir diye macun önerisi yapacağım:
1.MX-6 :w/mk değeri belli değil viskozitesi fazla olduğu için yoğun pump-out yapma ihitmali çok düşük
2.Cyrofuze: 14 w/mk pahalı bir macun ve yoğun, çok güzel iş çıkartır aralarında en iyi 2. burada
3.cyrofuze violet: 12.6 w/mk, orta derecede pahalı güzel macun yoğunmu bilmiyorum
4.Kryonaut Extreme: 14.2 w/mk aralarında en iyisidir, pembe renklidir bayağı yoğundur ama çok pahalıdır.
5.Kryonaut: 12.5 w/mkPek önerim olmasa da nam salmış macun 80 derece üzerinde kuruduğu söyleniyor pahalı ben olsam bunun yerine MX6 alırdım.
Benim önerim böyle yanlışlığım olabilir kusura bakmayın.

Bazen fan ayakları anakarta tam oturmayabiliyor. Arka kısımdan baktığınızda her 2 tırnak içinde bir tırnak şeklinde çıkmaları lazım. Onu da kontrol edebilirsiniz.

hocam fan baya kalitesiz kule tipi şart heleki bu yaz aylarında.hocam hangi ilde oturuyorsunuz.

Macunda sorun olabilir diye macun önerisi yapacağım:
1.MX-6 :w/mk değeri belli değil viskozitesi fazla olduğu için yoğun pump-out yapma ihitmali çok düşük
2.Cyrofuze: 14 w/mk pahalı bir macun ve yoğun, çok güzel iş çıkartır aralarında en iyi 2. burada
3.cyrofuze violet: 12.6 w/mk, orta derecede pahalı güzel macun yoğunmu bilmiyorum
4.Kryonaut Extreme: 14.2 w/mk aralarında en iyisidir, pembe renklidir bayağı yoğundur ama çok pahalıdır.
5.Kryonaut: 12.5 w/mkPek önerim olmasa da nam salmış macun 80 derece üzerinde kuruduğu söyleniyor pahalı ben olsam bunun yerine MX6 alırdım.
Benim önerim böyle yanlışlığım olabilir kusura bakmayın.
Masaüstünde pump-out sorunu olmaz, mx-4 veya mx-6 işini görecektir fazla para harcamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Hocam herkese teşekkürler öncelikle. Sistem 0 olduğu için böyle sıcaklığı normal bulamıyorum açıkçası, firmaya yazdığımda OCCT testini 1 saat yapıp atmamı söylediler işlemci sürekli 100 derecede sıkıntı yaratmaz mi? Umarim önemli bir şey yoktur da macun ve kule tipiyle sorunu çözebilirim pek fazla bütçem de yok açıkçası.

hocam fan baya kalitesiz kule tipi şart heleki bu yaz aylarında.hocam hangi ilde oturuyorsunuz.
izmit

Son düzenleme:
Yanar lan kapat şaka bir yana kule tipi fan kullan stok Intel fanları hiçbir işe yaramıyor.
Mesajıma gülme işareti atacağınıza cevap verseydiniz keşke, elindeki işlemci Q9400 falan değil, çok ısınınca yanmak yerine kendisini kapatıyor, haberiniz olsun. Boş yapmışsınız, yanlış bilgi yayıp boşu boşuna konu sahibini korkutmaktan başka bir şey değil yaptığınız.

Mesajıma gülme işareti atacağınıza cevap verseydiniz keşke, elindeki işlemci Q9400 falan değil, çok ısınınca yanmak yerine kendisini kapatıyor, haberiniz olsun. Boş yapmışsınız, yanlış bilgi yayıp boşu boşuna konu sahibini korkutmaktan başka bir şey değil yaptığınız.
Yorumu doğru okursan sevinirim edebiyat hocası (!) şaka olarak belirttim zaten iyi günler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı