i5 12400F 4070 sistem tam performans çalışmıyor

Hocam, bu işlemci anladığım kadarıyla bazı anakartlar ile oc yapılabiliyor (nasıl yapıldığını bilmiyorum).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu YouTube videosuna göre oc yapıldığı zaman 14400f'ten daha güçlü oluyor. Belki YouTube videosunda oc yapılmış hali kıyaslanmıştır.

Hocam sağolun. Ama OC falan uğraşmak istemiyorum. Sorun işlemcideyse değiştiririm zaten ama ytde aynı kombinasyonla 250 fps falan alıyorlar yine aynı işlemci o yüzden emin değilim sorunun işlemcide olduğuna

Üstat anakart DDR4 Destekliyor, 32 yaparım ama RAM'ların markasının farklı olması fark eder mi bana önerebileceğin bir şey var mı?

Genelde Corsair ve G.Skill. Farklı olması etken değil diyenler var. Kendim denemedim bir şey diyemem. Bence CL değerleri aynı olsun. Almışken MHz de aynı olsun. Markadan ziyade.

Anladım hocam işlemci değiştirmeye gerek var mıdır?

Gerek yok kullanabildiğin kadar kullan. Bundan sonra bütçe ayarlarsan DDR5 için bütçe ayarla. Şahsen ben re 8 bitirmiş biri olarak sana tavsiyem ben 50 FPS eksik alsam rahatsız olmam. Bunun için RAM de almam. Günümüz oyunları tabii 32 GB RAM istiyor. Eninde sonunda DDR5 geçiceksin. Bütçeyi yavaş yavaş DDR5 üstüne kurardım. Benim şahsi görüşüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı