i5 12400F vs Ryzen 5 5600

Bütçe
19 bin TL
Hangisini almak istersen.

8 GB kart alınmaz diyen de var gelecek icin. Üstelik alacağın 3070. Tam olarak giriş seviyesi değil yani.
Sizin tercihiniz ne olurdu? Max suan 22,4 var
3070li sistemde işlemciyi 5600x yapsam uyar mı sismteme ısınma felanda olur mu ? Her iki sistemde de 5600x yapabilecek bütçem var

8 GB kart alınmaz diyen de var gelecek icin. Üstelik alacağın 3070. tam olarak giriş seviyesi değil yani.

Sizin tercihiniz ne olurdu Max 22, 4K var.

8 GB kart alınmaz diyen de var gelecek icin. Üstelik alacağın 3070. Tam olarak giriş seviyesi değil yani.
Bide böyle bir sistem buldum işlemciyi 5600x yapıp alınır mı ? Yoksa rx 6750xt attığımı mı aliyim

Son düzenleme:
Sizin tercihiniz ne olurdu? Max şu an 22,4 var.
3070'li sistemde işlemciyi 5600X yapsam uyar mı sismteme ısınma falanda olur mu? Her iki sistemde de 5600X yapabilecek bütçem var.

Sizin tercihiniz ne olurdu Max 22, 4K var.

Bir de böyle bir sistem buldum işlemciyi 5600X yapıp alınır mı? Yoksa RX 6750XT attığımı mı aliyim.

RX 6750XT alırdım tabii ki. İşlemciyi X yapmazdım. Gereksiz, fazladan paraya verdiği performans asla değmez.

DLSS var, RTX var 3070 de alabilirdim. VRAM 8 GB yani olmaması lazım böyle bir şeyin. Bunu birkaç yıl oynamaya alıyorsan 8 GB VRAM bile 1080p yetmediği zamanlar olur ama 12 kurtarır yine.

DLSS istemiyorsan FSR olur diyorsan, ışın izleme NVIDIA'daki kadar iyi olmasın ya da ışın izlemeyle alakam yok, VRAM fazla olsun gelecek zamanlar için daha iyi olsun diyorsan al Radeon.

RX 6750XT alırdım tabii ki. İşlemciyi X yapmazdım. Gereksiz, fazladan paraya verdiği performans asla değmez.

DLSS var, RTX var 3070 de alabilirdim. VRAM 8 GB yani olmaması lazım böyle bir şeyin. Bunu birkaç yıl oynamaya alıyorsan 8 GB VRAM bile 1080p yetmediği zamanlar olur ama 12 kurtarır yine.

DLSS istemiyorsan FSR olur diyorsan, ışın izleme NVIDIA'daki kadar iyi olmasın ya da ışın izlemeyle alakam yok, VRAM fazla olsun gelecek zamanlar için daha iyi olsun diyorsan al Radeon.

Hocam RX 6750XTLI sistemi aldım çok sağ ol yardımcı oldun teşekkür ederim. Bir tek 500gn yerine 1 TB yaptım.

Hocam RX 6750XTLI sistemi aldım çok sağ ol yardımcı oldun teşekkür ederim. Bir tek 500gn yerine 1 TB yaptım.

Zaten denk sayılırlar şu DLSS, RTX olmasa. Ama 8 GB VRAM sizi zora sokabilirdi yeni nesil ve özellikle yeni gelecek oyunlar için. 12 GB yeter yine. Driver konusunda sıkıntı yaşamazsın umarım.

Sistem gelince ne yapmam lazım hocam?

Ekran kartını takman lazım. Ekran kartının güç kablosunu takman lazım. Güç kablosunu takman lazım güç kaynağına sonra gerekli kablolama klavye fare gibi onları yaptıktan sonra üçlü prize takıp başlatabilirsin.

Ekran kartını taktıktan sonra bir de vidalaman lazım kasaya bunların videolarını izleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı