i5 13400F - RTX 4060 vs R5 7500F - RTX 3060

Kesinlikle haklısındır ben pek anlamıyorum o yüzden size sordum ama telefonda alacağım için yanına 6 ayda vermem zor biraz ekran kartına gelince 1 yıl kullanmayı düşünüyorum sonra başka bir ekran kartına geçeceğim 1 yıl idare etmez mi beni?

@Kambala06 "parayı şu çöplere vermek yerine..." yazdım. Paraya değil parçalara laf ettim, olay bilgini aşağılamak da değildi parçaların kötülüğünü vurgulamaktı. Parası da parçasına göre fahiş yine parçadan dolayı paraya laf ettim. Benim attığım ile senin attığın sistemde de yaza kadar soğutucu alınması lazım. İki SSD'de kötü ama benim attığımdaki bir tık daha iyi. RAM ve anakart yakın. Ekran kartı olarak MSI'ın o modeli diğer 4060 modellerine göre daha fazla ısınıyor, ek olarak da malzeme kalitesinin kötü olduğunu okumuştum. Vatan'ın 9 taksiti ile Gaming.Gen.TR'in 6 taksiti aynı paraya geliyor, bütçe çıkıyorsa attığımı al.

Senin attığın sistemdeki SSD bu.

En az 3-4 yıl idare eder. Taksit için bir olay vardı çok detaylı bilmiyorum: Peşin fiyatına kasayı alıyorsun sonra banka üzerinden taksitlendiriyorsun. Sizin bankada da varsa böyle bir şey yapabilirsiniz. Bazıları 2K vade farkı ile 12 ay taksitlendirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim daha önce söylediğim mesajlar içinde özür dilerim sizi pek anlayamadım galiba siz Ryzen 5 7500F için ne diyorsunuz ısınma harici başka bir sıkıntısı var mı i5 13400F'den ne gibi üstünlükleri vardır?

Çok soru sorduysam kusura bakmayın en son sistemimi 2019 da AMD bir sistem almıştım ve pek çok sorun çıktı AMD'ye o yüzden pek iyi bakmıyorum i5 13400F 4060 Ti parası fazla biliyorum ama 600W yetmez mi?
Soru sorarak öğrenirsin bu tür ıvır zıvır hususları, ben de işin inciğini boncuğunu tamamen bilmem ama fiyat ve kalite dengesinin olmasından yana taraf tutarım genelde.

İstersen yine güçlü grafik kartı için 13400F ve 4060Ti sistemi alabilirsin ama bil ki sistemin parçaları kalitesiz ve fiyatı fahiş, güç kaynağını dâhâ kalitelisi ile değiştirmen gerekecek ileride, Zalman'ın uzun vadede iyi iş çıkaracağı kanaatinde değilim.
13400F için hava soğutucu alman da gerekecek, hazır sistemin sınırlı depolaması bir süre idare eder.

İşlemci için marka pek fark etmiyor, sorun çıkacaksa yine çıkıyor, hatta sorun çıkması olası diyelim, devir değişti artık. 😂

Bankalar uygun kredi vermiyor mu?

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim daha önce söylediğim mesajlar içinde özür dilerim sizi pek anlayamadım galiba siz Ryzen 5 7500F için ne diyorsunuz ısınma harici başka bir sıkıntısı var mı i5 13400F'den ne gibi üstünlükleri vardır?
İşlemci ve RAM'ler daha iyi AMD olanda. Ekran kartı olarak devasa bir fark yok. Kasası rezalet. Anakart da pek yükseltmeye açık değil.

Soru sorarak öğrenirsin bu tür ıvır zıvır hususları, ben de işin inciğini boncuğunu tamamen bilmem ama fiyat ve kalite dengesinin olmasından yana taraf tutarım genelde.

İstersen yine güçlü grafik kartı için 13400F ve 4060 Ti sistemi alabilirsin ama bil ki sistemin parçaları kalitesiz ve fiyatı fahiş, güç kaynağını dâhâ kalitelisi ile değiştirmen gerekecek ileride, Zalman'ın uzun vadede iyi iş çıkaracağı kanaatinde değilim.
13400F için hava soğutucu alman da gerekecek, hazır sistemin sınırlı depolaması bir süre idare eder.

İşlemci için marka pek fark etmiyor, sorun çıkacaksa yine çıkıyor, hatta sorun çıkması olası diyelim, devir değişti artık. 😂

Bankalar uygun kredi vermiyor mu?

İstersen yine güçlü grafik kartı için 13400F ve 4060 Ti sistemi alabilirsin ama bil ki sistemin parçaları kalitesiz ve fiyatı fahiş, güç kaynağını dâhâ kalitelisi ile değiştirmen gerekecek ileride, Zalman'ın uzun vadede iyi iş çıkaracağı kanaatinde değilim.

Bankalar uygun kredi vermiy.

İşlemci ve RAM'ler daha iyi AMD olanda. Ekran kartı olarak devasa bir fark yok. Kasası rezalet. Anakart da pek yükseltmeye açık değil.

Yani sizde 7500Fli olandan yanasınız galiba peki soğutma olmadan ne kadar idare edebilir acaba işlemci beni şu anda kullandığım sistemde Ryzen 5 2600 RX580 var ama FPS yüksek olsa bile oyun akıcı olmuyor açıkçası bu yüzden biraz korkuyorum AMD tarafından ama Intel olanda PSU yetmez diye korkuyorum galiba Ryzen 5 7500F i seçeceğim inşallah bir sorun çıkmaz 😂 gece gece vaktinizi aldım kusura bakmayın yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.

Yani sizde 7500Fli olandan yanasınız galiba peki soğutma olmadan ne kadar idare edebilir acaba işlemci beni şu anda kullandığım sistemde Ryzen 5 2600 RX580 var ama FPS yüksek olsa bile oyun akıcı olmuyor açıkçası bu yüzden biraz korkuyorum AMD tarafından ama Intel olanda PSU yetmez diye korkuyorum galiba Ryzen 5 7500F i seçeceğim inşallah bir sorun çıkmaz 😂
2600 ve 580 düzgün ve güçlü bileşenler sayılmaz, sorun yaşaman normal.
Ekran kartında ben de AMD hayranı değilim açıkçası, Nvidia grafik kartında dâhâ iyi bir seçenek ama işlemci tercihinde normal kullanıcı için Intel veya Amd pek fark etmez.

7500F'li sistemi yükseltmek dâhâ uyguna gelir, yoksa son karar senin.

7500F ve 13400F güzel ve uygun fiyatlı işlemciler, 2K oyun oynamak istersen 4070 serisi kartları da sisteme takabilirsin ekran kartını güncellerken.

İşlemciye yük bindiren oyunlarda ayarları köklemezsen işini görür stok soğutucu.
gece gece vaktinizi aldım kusura bakmayın yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
Ne demek, iki uykusuz gecenin bu saatinde burdayız işte. 😂

Ekran kartında ben de AMD hayranı değilim açıkçası, NVIDIA grafik kartında dâhâ iyi bir seçenek ama işlemci tercihinde normal kullanıcı için Intel veya AMD pek fark etmez.

7500F ve 13400F güzel ve uygun fiyatlı işlemciler, 2K oyun oynamak istersen 4070 serisi kartları da sisteme takabilirsin ekran kartını güncellerken.

İşlemciye yük bindiren oyunlarda ayarları köklemezsen işini görür stok soğutucu.

Ne demek, iki uykusuz gecenin bu saatinde buradayız işte.

Ekran kartında ben de AMD hayranı değilim açıkçası, NVIDIA grafik kartında dâhâ iyi bir seçenek ama işlemci tercihinde normal kullanıcı için Intel veya AMD pek fark etmez.

Ne demek, iki uykusuz gecenin bu saatinde buradayız işte. 😂

Ryzen 5 2600 RX 580 bu devirde kötü kaçıyor biliyorum 😂 ama ben 2019 da ilk aldığım günden beri bu sıkıntıyı yaşıyorum e yaş da küçük olunca o zaman İtopya'dan almıştım o zamanlar Ankara'da mağazaları da yoktu bende yollayamadım öyle kaldı 😂😂 maalesef AMD'ye o yüzden hep bir korkuyla yaklaşırım.

Ryzen 5 2600 RX 580 bu devirde kötü kaçıyor biliyorum 😂 ama ben 2019 da ilk aldığım günden beri bu sıkıntıyı yaşıyorum e yaş da küçük olunca o zaman İtopya'dan almıştım o zamanlar Ankara'da mağazaları da yoktu bende yollayamadım öyle kaldı 😂😂 maalesef AMD'ye o yüzden hep bir korkuyla yaklaşırım.
RX 580 kötü itibari ile mimlendi artık, yapacak bir şey yok. 😀
Yeni sistem eline geçince bayram edersin artık.

@T21 DDR5 için mi konuştun bilmiyorum ama DDR5'te 2x8 yerine 1x16 olması daha iyi. 13400F, güçsüz işlemci değil ama çok geride kalmış bir işlemci. Nanometre fazla, eski mimari, soket ileriye dönük değil, fiyatı da fahiş. Üstelik son nesil i7 ve i9'lara güncellenirse çok daha fena iş. Neredeyse hepsi 360mm soğutucu istiyor, hatta 360mm'yle bile zorlanıyorlar soğumada. Arkadaşın kararını vermiş sanırım ama ben şahsen 7500F öneririm her halükarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı