i5 2450 0.79 GHz'de kalıyor

Evet voltaj vermeyi unutun hocam. Sorunu gördüm. İşlemcinden PROCHOT yani TJ MAX eşiğine yaklaşma sinyali geliyor. Sistemin sabit 100 derecede çalışıyor gibi görünüyor.
bakımları ve temizliği 1 ay olmadı hocam yazılımsal bi çözümümüz yokmu yada thermal tamamen kurtarırmı
Sıcaklıkların 50'yi gösteriyor ama işlemcindeki PROCHOT sinyalcisi aktive olmuş gösteriyor. Aktif olması için işlemcinin 100 dereceye gelmiş olması lazım ama görünürde senin sistemin hiç 100 dereceye gelmiyor.

Zaten sensörler sistemini de yanıltıyor. Fanlar çalışmıyor 50 derece olduğu için. Ama işlemcinin neler çektiğini bi sinyalci biliyor.
anladım fanları programla hızlandırabilirmiyim acaba hocam

bakımları ve temizliği 1 ay olmadı hocam yazılımsal bi çözümümüz yokmu yada thermal tamamen kurtarırmı
Bakımı yapan adam bir haltlar yemiş benden söylemesi.
Hocam bir çözümüm yok maalesef çünkü zaten her şey olması gerektiği gibi görünüyor. İşlemcinin yavaşlaması ve en düşük çarpanda çalışması için hiçbir sebep yok görünüyor. Tabi sensörler bozulup bizi yanıltmıyorsa...

Hocam mahalle bilgisayarcısına götürdüysen normal. MX-4 al ve götür adama adam gözünün önünde sürsün termal macunu. Mahalle bigisayarcıları elindeki en kötü macunu sürüyor.

1647293893614.png

@AdvanceForce hocam Unclewebb'in dediği işe yarayabilir. Benim aklıma hiç gelmedi.

Şey yaptım hocam bd protohot ve disable turbuyor kapattım turn on/turn ofdan aça kapa yapılıyormuş bunu öğrendin oradan açtım on yaptım
Set multipler ile galiba voltaj veriliyor oradan biraz verince GHz'nin yükseldiğini gördüm hocam ama sanki voltajı artırdığımda çok hızlı artıyor sıcakllık hemen fan açıyor bilgisayar bende 1.50 GHz de kullanıyorum şimdilik bir zararı olur mu işlemciyi yakabilir miyim hocam fullesem
Bir de orada Volt yazıyor ya hocam aktif olarak PKG Power'ın karşısında benim işlemci kaç W a dayanabilir hocam yakma sınırım nedir veya ldeali nedir hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı