i5 2500 %70 kullanımda 90-100 derece oluyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle ben yeni bir bilgisayar aldım. Bileşenler aşağıda yazıyor.

Bileşenler:
İşlemci: Intel Core i5 2500 3.3GHz.
RAM: 4+4=8 GB 800 MHz çift kanal.
Anakart: Intel DQ67ow.

Evet başlıkta da yazdığı işlemci çok ısınıyor PUBG Mobile'a girdiğim an direk işlemci 90-100 derece olmaya başlıyor işlemcinin macunu var ama işlemci soğutucusu Intel'in stok soğutucusu.

Arkadaşlar acaba nasıl bir fan almalıyım işimi görecek ucuz 50 TL'yi geçmesin yeter. Ya da nasıl bir yol yürümeliyim.

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle ben yeni bir bilgisayar aldım. Bileşenler aşağıda yazıyor.

Bileşenler:
İşlemci: Intel Core i5 2500 3.3GHz.
RAM: 4+4=8 GB 800 MHz çift kanal.
Anakart: Intel DQ67ow.

Evet başlıkta da yazdığı işlemci çok ısınıyor PUBG Mobile'a girdiğim an direk işlemci 90-100 derece olmaya başlıyor işlemcinin macunu var ama işlemci soğutucusu Intel'in stok soğutucusu. Önerileriniz nelerdir?
1-Daha iyi bir termal macun. Kaliteli bir termal macun sipariş edin, düzgün birşekilde uygulayın ve soğutucuyu temas ettirdiğinizde güzel bir şekilde montaj edin ve ilk temastan sonra asla kaldırmayın.
2-Kasa içi hava sirkülasyonu kontrol et. Fanların çalıştığından emin ol. Kasayı açık bir yere koy ve sıcak ortamda bulunmadığından emin ol. Son zamanlarda Antalya'da hava çok sıcak ve işlemci normalde stres testinde 55-56 derece iken bir an 65'lere çıktı, oyunda da 76'ları gördü bende.

1-Daha iyi bir termal macun. Kaliteli bir termal macun sipariş edin, düzgün birşekilde uygulayın ve soğutucuyu temas ettirdiğinizde güzel bir şekilde montaj edin ve ilk temastan sonra asla kaldırmayın.
2-Kasa içi hava sirkülasyonu kontrol et. Fanların çalıştığından emin ol. Kasayı açık bir yere koy ve sıcak ortamda bulunmadığından emin ol. Son zamanlarda Antalya'da hava çok sıcak ve işlemci normalde stres testinde 55-56 derece iken bir an 65'lere çıktı, oyunda da 76'ları gördü bende.

Kasa içinde tutuyorum anakartı bir de işlemciye sürülü termal macun var kaliteli mi nasıl bilmiyorum. Fanlar ve hava sürkülasyonu iyi.
Ancak ben aynı kasada başka PC'de çalıştırdım böyle sıcaklık sorunu yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı