i5 4460 CS:GO'da 95-100 Derece

Berk34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistem toplayalı yaklaşık 3 ay oldu. Bugüne kadar herhangi bir sorun yoktu. Fakat bugün CS:GO oynarken FPS'nin 60'lara kadar düştüğünü gördüm. Masaüstüne dönüp tekrar oyuna girdiğimde FPS düzelmişti fakat içime kurt düştü. Asus GPU tweak 2'yi kurdum. Ekran kartı normal değerlerde ama işlemci sıcaklığı oyun sırasında 95-100 derece arasında değişiyor ve FPS 250'lerde dolanırken şimdi 90-110 arası oldu. Neden kaynaklanabilir bu sorun? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Not: Hiçbir OC yapmadım. Her şey orjinal ve arka planda çalışan gereksiz uygulama yok.

Sistemim: Asus GTX960 4GB OC - i54460 intel işlemci - H97 PC MATE Anakart - 2x4 Corsair 1600MHZ Bellek - CoolerMaster RC-430 500W kasa

İşlemci kilitli zaten, yüksek ihtimalle nefes almıyor. Soğutucu toz toplamış olabilir ya da yakın zamanda kasayı açtıysan falan belki fan bağlantılarında temassızlık vardır bilgisayar çalışırken bi hepsini aç bak derim. Sorunu çözmeden işlemciye yüklenme zarar verebilirsin

Her zaman sağlıklı rapor edemeyebilir bu tür raporlama programları. "MSI Afterburner" programı güvenilir ve hata payı düşük bir program ile deneyerek tekrar kontrol edin. Hala aynıysa zaten problemin nedeni 2-3 ihtimale sahip.

Yorumlarınız için teşekkürler. Kasayı açtım toz yoktu fazla. 4 tane vidalı ayaklardan 2 tanesi hiç oynamıyor ama diğer 2 tane ayaklar sağlam değil, sağa sola oynatılabiliyor. Baştan beri böyle kullandım ama belki ayaklardan dolayı olabilir. Olmazsa Vatanbilgisayar'a götürmeyi düşünüyorum. Kasa için veya işlemci için fan öneriniz varsa düşünebilirim. Sıvı soğutmaya gerek var mı sizce?

Yorumlarınız için teşekkürler. Kasayı açtım toz yoktu fazla. 4 tane vidalı ayaklardan 2 tanesi hiç oynamıyor ama diğer 2 tane ayaklar sağlam değil, sağa sola oynatılabiliyor. Baştan beri böyle kullandım ama belki ayaklardan dolayı olabilir. Olmazsa Vatanbilgisayar'a götürmeyi düşünüyorum. Kasa için veya işlemci için fan öneriniz varsa düşünebilirim. Sıvı soğutmaya gerek var mı sizce?
Ayakların vidalarını sık. Ondan sonra tekrar ısı ayarlarına bak.

Sıvı soğutmaya gerek yok. Ses rahatsız etmiyor ise stok fanla bile kullanılabilir. Ama piyasada 50 Tl ye kule tipi soğutucular mevcut. Sıcaklık yüksekte iken fan hızı çoğalıyor mu onu bi kontrol et. Asıl sorun işlemci soğutucuya ısıyı iyi iletiyor mu ? bu sorunun cevabını verirseniz sorunuzu çözmüş olursunuz aslında. (Eğer donanımsal bir sorun ise)

İşlemci üzerindeki standart soğutucuysa değiştirmeni öneririm aynı zamanda termal macunuda değiştirmiş olursun,bütçe ayırcak durumda değilsen 20 termal macun al ve fanı sök güzelce tekrardan yerleştir işlemcinin go gibi bir oyunda o kadar ısınması hayra-alamet değil haberin olsun dostum

Yorumlarınız için teşekkürler. İşlemci normal sıcaklık değerlerine döndüğünde FPS de eski değerlerine ulaşır mı? 240'larda dolanırken şuanda 100-110 FPS.

Ertesi günü oyuna bilgisayarı açıp oyuna girip tekrar baktım Afterburner ile herşey normal değerlerde. Umarım bir daha karşılaşmam böyle bir şeyle. İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı