i5-6500 1060 sistem için upgrade tavsiyesi

Mithril5

Megapat
Masaüstü bilgisayarımı 4 sene önce toplamıştım. Sistemim şu şekilde;
● i5 6500 3.2 ● MSI B150M Bazooka ● G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws V DDR4 2400 MHz ● GTX 1060 Dual 6 GB ● Corsair 120GB Force le 200 SATA 3.0 SSD.
● WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 ● Windows 10 64 Bit.

Fiyat-performans olarak düşünecek olursak nasıl bir upgrade yapmalıyım? Evet tavsiyeleri alalım.

Masaüstü bilgisayarımı 4 sene önce toplamıştım. Sistemim şu şekilde;
● i5 6500 3.2 ● MSI B150M Bazooka ● G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws V DDR4 2400 MHz ● GTX 1060 Dual 6 GB ● Corsair 120GB Force le 200 SATA 3.0 SSD.
● WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 ● Windows 10 64 Bit.

Fiyat-performans olarak düşünecek olursak nasıl bir upgrade yapmalıyım? Evet tavsiyeleri alalım.

Hocam öncelikle konu dışına çıktığım için çok çok özür diliyorum. Yakından ilgilendiğim bir sistemde sizle aynı özelliklere sahip 1060'ın 3 GB olması haricinde. Siz bu sistemde darboğaz yaşıyor musunuz? Tekrardan çok özür diliyorum.

Hocam öncelikle konu dışına çıktığım için çok çok özür diliyorum. Yakından ilgilendiğim bir sistemde sizle aynı özelliklere sahip 1060'ın 3 GB olması haricinde. Siz bu sistemde darboğaz yaşıyor musunuz? Tekrardan çok özür diliyorum.
Evet dostum yaşıyorum. Yükseltme yapmak istememin sebebi de bu zaten.

Evet dostum yaşıyorum. Yükseltme yapmak istememin sebebi de bu zaten.

Teşekkürler hocam cevabınız için. Bu arada bizim bu benzer sisteme yapmayı düşündüğümüz upgrade işlemci ve anakartı okutup üzerine belli miktar para ekleyip Ryzen serisine geçmekti. Fakat çok masraflı. Gücünüz yetiyorsa onu önerebilirim. Onun haricinde 8.nesil i5 veya 6 üzeri i7 alternatiflerine göz atabilirsiniz. Şu anda en iyi upgrade işlemci odaklı yapılmalı diye düşünüyorum ben.

@Eyüp Ensar Horuz Evet hocam ben şahsen İntel tercih ediyorum. Bu sebepten i5 8. nesil üstünde veya i7 serisinden bir işlemci almak gerekiyor. İ7 9700k düşünüyorum ama 6 gb ekran kartı bir zaman sonra yetersiz gelecek haliyle kartı da upgrade etmem gerekecek. Sonra karta göre başka bir işlemci bakmak gerekir mi i7 serisinden bir işlemci beni ne kadar süre idare, ilerde alacağım kartı ne kadar idare eder onu düşünüyorum.

@Eyüp Ensar Horuz evet hocam ben şahsen Intel tercih ediyorum. Bu sebepten i5 8. nesil üstünde veya i7 serisinden bir işlemci almak gerekiyor. i7 9700K düşünüyorum ama 6 GB ekran kartı bir zaman sonra yetersiz gelecek haliyle kartı da upgrade etmem gerekecek. Sonra karta göre başka bir işlemci bakmak gerekir mi i7 serisinden bir işlemci beni ne kadar süre idare, ileride alacağım kartı ne kadar idare eder onu düşünüyorum.

Ben yerinizde olsam işlemciyi bir şekilde okuturum. 2 nesil üstü işlemci almanız yeterli olur amacımız kartı beslemek olsun. Ben olsam böylr yapardım. İleride ekran kartını değiştirmek de isteyebilirsiniz çünkü.

İşlemciyi ilana koydum dostum. Satınca hedef, dediğin gibi 2-3 nesil üstü de olsa bir işlemci alarak kartı beslemek olacak. 1060 6 gb ekran kartından neye geçmek mantıklı olur ekran kartı olarak ? Tabi tavsiye edeceğin karta o kartı rahat besleyecek bir işlemci önerini de almak isterim. Not: İntel tarafında...

İşlemciyi ilana koydum dostum. Satınca hedef, dediğin gibi 2-3 nesil üstü de olsa bir işlemci alarak kartı beslemek olacak. 1060 6 GB ekran kartından neye geçmek mantıklı olur ekran kartı olarak? Tabii tavsiye edeceğin karta o kartı rahat besleyecek bir işlemci önerini de almak isterim. Not: Intel tarafında...

Hocam ben olsam indirim kovalardım. Ama 5500XT veya daha üst bir seviye kartları tercih ederdim. Buna ek olarak işlemcimi de darboğaz yaparsa eğer artık i7'ye yükseltmeyi düşünürdüm. Örneğin, i5 8.nesildeysem i7 4 veya 6.nesilw geçerdim. Ama gerek olacağını sanmıyorum çünkü i5 6600K ile RX 580'i sorunsuz kullanan arkadaşım var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı