Arkadaşlar sistem özelliklerim:
Karşılaştığım sıkıntılar:
- Intel i5 6500 Skylake
- Asus GTX 960 2 GB
- 2x8 GB DDR4 2133 MHz RAM
- MSI B150M Gaming Pro anakart
- Hi-Level 120 GB SSD
- Toshiba 1 TB 7200 RPM HDD
Karşılaştığım sıkıntılar:
- Ethernet kartını tanıtamadım.
- Ses sürücüsünü tanıtamadım.
- Ekran kartını tanıtamadım.
- İmaj içinden çıkan Multibeast çalışmadı.
- Multibeast programını uygulamalar klasörüne kopyaladım.
- Ethernet kartını tanımlayana kadar interneti telefonumdan usb aracılığı ile sisteme bağladım (sisteme iTunes kurulu alarak geldiği için Iphone cihazlardan direk internet verilebiliyor.). Multibeast programından ethernet sürücülerini tek tek deneyip IntelMausiEthernet v2.1.0d3 versiyonu ile başarılı sonuç aldım.
- Ses sürücüsü için anakartın ses kartının modelini araştırdım. Model numarası olarak ALC 887 veya ALC 1150 olması gerekiyordu. İkisinide kurmama rağmen çalışmadı. Bende VoodooHDA 2.8.6 yı kurdum. Oda çalışmadı. Bende VoodooHDA 2.8.6 ya ek olarak Kext Utility programı ile AppleHDA kext dosyasını sisteme yükledim.
- Ekran kartı kurulumu en zor olan oldu. Ortalama 6 gün sürdü. Site Moderatörü Claus'un önerisiyle sistemi 10.12.6 ya güncelledim. Bana göndermiş olduğu Nvidia Web Driver sürücüsünü yükledim. Sistem ekran kartını tanıdı ancak bu sefer siyah ekran sorunu başladı. Siyah ekran sorununu önce DVI to HDMI kablosunu DVI to DVI ile değiştirdim. Ancak sorun yine devam etti. Bu sefer Clover Configurator programı ile SMBIOS versiyonumu IMAC 17,1'i MACPRO 5,1 ile değiştirdim. Bu sefer bilgisayar hiç açılmadı. Bu sıkıntı için bilgisayarı Windows üzerinden boot edip EFI klasörüne bağlandım. EFI içindeki eski config.plist dosyasını yedeğimdeki le değiştirdim. Daha sonra AGDPfix isimli uygulamayı indirip çalıştırdım.Ekran kartı sıkıntısını bu şekilde çözdüm.
Son düzenleyen: Moderatör: