İ5 6600 ve GTX 970 SLI darboğaz yapar mı?

Darboğaz üyaparmı yapmaz mı?

• Oy verenlerin toplamı
    46
i5 6600 işlemcinin 1 adet x16 pci express desteği mevcut. Yani 2 ekran kartını x16 şeklinde çalıştıramaz. 2x8 şeklinde çalışır kartlar. Bu darboğaz değildir ancak ekran kartlarını tam verimle kullanamayacağınız demek oluyor. Sli için en verimli ve uygun sistem x99 anakart ve i7 5xxx serisi işlemciler. Bu işlemcilerde x40 pci express desteği mevcut.

İki tane gtx980'ti ye darboğaz yapmayan işlemci iki tane 970'e mi yapacak ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OC ile 4.7 GHz yapılmış burda. Konudan tamamen alakasız bir örnek. Mantıklı örnekler verin her gördüğünüzü hemen buraya atmayın önce düşünün.

Yapar. İ7 6700k ve i5 6600 sli performanslarına bakarsak rahatça anlarız. İ5 4690k GTX 970 SLI'a ufak darboğaz yapıyor. Fps çok olunca darboğaz yapmıyor gibi bir mantık yok ama yapacağı darboğaz düşük olur yani gene iyi performans alırsınız. O.c yapılmayacak bir de. İ5 6600k gtx 970 sli de ufak darboğaz yapıyor. Verilen örnek hem yanlış hem alakasız. Fps çok diye darboğaz yapmıyor demek yanlış. İ7 6700k - 980 ti sli vs i5 6600k - 980 ti sli karşılaştırması adam akıllı yapılırsa o zaman anlaşılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC ile 4.7 GHz yapılmış burda. Konudan tamamen alakasız bir örnek. Mantıklı örnekler verin her gördüğünüzü hemen buraya atmayın önce düşünün.

Burada bahsedilen karttan kat kat güçlü iki kartı hallaç pamuğu gibi savurduğunu gördün videoda da %22 lik overclock'a mı kafan takıldı ?

İnsanlar buraya bilmediklerini öğrenmek için geliyorlar sizin hayallerinizi dinlemeye değil. Asıl siz insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Burada bahsedilen karttan kat kat güçlü iki kartı hallaç pamuğu gibi savurduğunu gördün videoda da %22 lik overclock'a mı kafan takıldı ?

İnsanlar buraya bilmediklerini öğrenmek için geliyorlar sizin hayallerinizi dinlemeye değil. Asıl siz insanları yanlış bilgilendirmeyin.

İ5 6600'e %22 o.c yapabilecek misin acaba? Hayalmiş.

İ5 6600 e %22 o.c yapabilecek misin acaba?? Hayalmiş.

9-10 fps daha az alacak diye adam elindeki işlemciyi satıp i7 6700 mi alsın ? Gözünüz bu kadar düşük fps farkını algılayabiliyor mu ?

Başkasına para harcatmak ne kadar kolay değil mi ? Ben konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalışıyorum. Ergenlerle idrar yarışı yapmaya değil.

Konuyu açan kardeşim merak etme görüntü ekranında yağ gibi kayacak darboğaz filan olmayacak.

%22 neki rahat görmezden gelebiliriz. :D %22 hatta işlemci çalıştıkça açılır kendi kapanır o fark çok az zaten! :D :D Şaka bir yana sizi mantığa davet ediyorum. :D i5 6600 söz konusu siz OC yapılmış i5 6600k ile örnek verip %22 ne ki diyorsunuz. :D :D

%22 neki rahat görmezden gelebiliriz. :D %22 hatta işlemci çalıştıkça açılır kendi kapanır o fark çok az zaten! :D :D Şaka bir yana sizi mantığa davet ediyorum. :D i5 6600 söz konusu siz OC yapılmış i5 6600k ile örnek verip %22 ne ki diyorsunuz. :D :D

Aradaki fark şu kadar olur. Bence önemsiz sizi bilmem...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aradaki fark şu kadar olur. Bence önemsiz sizi bilmem...

Fark bu videodakinden daha fazla olabilir. Özellikle GTX 970 sli işlemciden daha fazla şey isteyecek. Bu video da yerine göre eşitleniyor fps çünkü iki işlemcide o an için yeterli oluyor. GTX 970 sli işlemciden sürekli daha yüksek performans isteyecek ve yerine göre 10 fps yi geçen dalgalanmalar daha sık ve daha uzun süreli yaşanacak.

Siz 37 yaşında olduğunuza emin misiniz? Siz %22 ne demek biliyor musunuz? Bu yorumu aptal biri bile yapmaz. Gülerler anca bu yoruma. %22 gibi bir o.c oranı ne demek fikrin var mı senin? Arkadaşta çarpan kilidi açık sistem mi bulunuyor? O o.c yapılamayacak zaten. Saçmalamayın daha fazla alıntı yapıp cevap vererek seviyenizi belli etmeyin. ''Ama yapacağı darboğaz düşük olur yani gene iyi performans alırsınız.'' bu cümle kime ait?? Ne ergeni siz kimsiniz de bana ergen diyorsunuz? Çok mu anlıyorsunuz? Sli ve crossfire yapılırken zaten o.c yapılır işlemcinin gücünü arttırmak için. İ5 6600k darboğaz yapar i5 4690k nın yaptığı gibi fakat arada yeni bir işlemci alacak kadar performans farkı olmaz. Ben bunu zaten dedim iyi performans alırsınız diye kafanız mı iyi sizin? Kursa gidip cümlede anlam dersini gözden geçirmenizde fayda var. Darboğaz olmayacak, 9-10 fps için yeni işlemci için alınmaz. Hangi sözünüz doğru o zaman? Darboğaz olur ama bunu ''Hissetmez'' . Bunu zaten dedim ben. Yorumu alıntı yaparak anlama kapasitenizi göstermiş oldunuz bravo :D Üstelik o.c yapılan işlemci arkadaşta i5 6600k da yok. Varan 2 oldu bu da.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı