Seninle hiç muhatap olmak istemiyorum ama cevap vermeyince de forumu okuyanlar yazdığın zırvaları gerçek sanacaklar onların vebaline girmiş olacağım. O yüzden aptala anlatır gibi tane tane anlatıyorum iyi oku bir daha anlatmayacağım.
1) Video ile burada bahsedilen gtx970'den daha güçlü kartlarla bile sli yapılabildiğini ve sorun olmadığını gösterdim mi ? evet
2) "Evet yapılabiliyor ama işlemciye oc yapılmış" dediniz ve ben de %22 oc pek etki etmez dedim ve bu kez de fazla etki etmeyeceğini video ile gösterdim mi ? evet
3) Ben k uzantısı olmayan işlemciye %22 oc yapılır demedim orayı nerenle okuyup o anlamı çıkardın bu konuda bilgim yok. 3,6/4,6=%78
4) Konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalışıyorum ama siz "filanca oyunun filanca sahnesinde bebek pipisi kadar yavaşlama olmuş bak gördünüz mü darboğaz var" diyorsunuz.
Peki ne yapsın bu adam ? 9-10 fps yavaşlama oldu diye i5 6600 işlemcisini satıp 4 milyara i7 5960x mı alsın ? ama onunla da aralarında
%1 lik bir benchmark farkı var. O sahnede o da darboğaz yapacak ?
Tüh gördün mü adam sli yapamayacak darboğaz sorunu yüzünden...
5) Güzel kardeşim; çok eski işlemciye çok yeni ekran kartı takılır atıyorum gtx980, işlemci darboğazı yüzünden gtx950 kadar performans gösterir. O zaman darboğaz "sorunu" olur deriz. Adamı fazla masraftan kurtarırız.
Ama adamın işlemcisi ekran kartlarına bale yaptıracak ama siz filanca oyundaki önemsiz bir yavaşlama veya işlemci yüklenmesi yüzünden adamı korkutup gereksiz masrafa itiyorsunuz.