i5 7400 Düşük GPU Kullanımı ve FPS Düşmesi

Bu sorun yalnızca bende var sanardım. Dediğim gibi durum bende de aynı kaç aydır çözüm bulamadım. GTX 750Ti ve Xeon X5450 kullanıyorum.

Cidden çözümü yok mu bunun?

Çok emin olmamak ile birlikte genelde %100 CPU kullanımına yol açan bir diğer etkende virüs olabiliyor. Güzelce bir tarama yapıp tekrar deneyebilirsiniz. En garanti yöntem format atıp en azından sorunun yazılımsal veya donanımsal olup olmadığınıda anlayabilirsiniz. Bir diğer sorunuzda AMD az işlemci kullanıyor ona geçsem sorunumu çözermi demişsiniz elbetteki çözer AMD son işlemciler Intel işlemcilere nazaran CPU kullanımında daha aşağıdalar fakat hepsinin kendine göre sıkıntısı var. AMD az kullanıyor ama biraz daha fazla ısınıyor stock soğutucu yetmiyor malesef özellikle bu mevsimlerde.

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Bu adımları bir uygulayın daha sonra tekrar deneyin derim.

%100 CPU kullanımı format attıktan sonra çözüldü. Fakat ani GPU düşmesini halen yaşıyorum. GPU düştüğünde fps 100 ise 80 oluyor ve ufak bir kasma gerçekleşiyor. Ordaki bütün herşeyi denedim sorun halen aynı. Rapor istenmişti, AIDA64 raporu da attım fakat halen beklemedeyim cevap gelmedi yetkililerden.

@Recep Baltaş konuya bir göz atsa çok iyi olurdu. 10 aydır bu sorunla cebelleşiyorum ama inat ettim çözmeden veya sorunun ne olduğunu bilmeden pes etmeyeceğim.
Konu günceldir. Ani GPU düşmesi hakkında bir fikri olan yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Etiketlemeyi düzgün yapamamışsınız. O yüzden konunuzu aktif mesajlarda şimdi gördüm.

BIOS güncel değil öncelikle onu ivedi bir şekilde güncelleyin. http://download.msi.com/bos_exe/mb/7A70v26.zip

SSD firmware güncellemesi yapmadı iseniz bu araçla gerçekleştirin. http://downloads.corsair.com/download?item=Files/SSD/CSSDT_1.2.5.5_WIN.zip

Bu durumu sistemi ilk topladığınızda yaşıyor muydunuz yoksa sonradan mı oluştu? Bir de ısı değerlerini anlık kontrol edin oyun sırasında, ne derece artma olmakta özellikle CPU kullanımı arttığında. Normalde CPU kullanımı arttığında ısınmadan dolayı frekans düşürebilir. Bu da sizde performans kaybına ve ani FPS artışlarına neden olur.

Sayın@THE_MILLER;

Sorun maalesef devam ediyor. Sistemi ilk topladığımdan beri yaşamaktayım. BIOS verdiğiniz linkten MSI-FLASH yöntemiyle güncellendi. BIOS sürümüm şu an 3.0. Sıcaklıklar genelde sabit. Ekran kartı maksimum 75 derece, işlemci maksimum 64 dereceye ulaşıyor. Fakat GPU düşüşü oyundan oyuna değişiyor. Örnek vermek gerekirse Dying Light oyununda 99 dan 1'e düşüyor. Payday 2 oyununda 99 dan 75'e düşüyor. Bu düşüş esnasında FPS 120 ise 80'e düşüyor ve kasma gerçekleşiyor. Bu işlem 15 dakikada veya 10 dakikada bir tekrarlanıyor.

Bu video çok iyi bir örnek. Kendi çekimimdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı