i5-7500 Yüksek Kullanım Sorunu

AtakanGuney

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayım. Şahsen bu uzun süredir böyle ve tamire göndermekten format atmaya kadar her şeyi denedim ama hala düzelmedi. Oyunlarda özellikle çok fazla kullanım alıyor. Bundan dolayı ekran kartı kullanılmıyor. Artık BIOS'da bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım. Bu işten anlayan varsa lütfen yardım etsin. Resmen i3 kullanıyormuşum gibi oluyor.
Sistem özelliklerim:
Intel Core i5-7500 İşlemci
Asus GTX 1060 3GB OC Ekran Kartı
16GB Corsair 2400MHz (dual channel 8x2) RAM
Asus B250F Anakart
600W Power Supply
İşlemci: Intel Core i5 7500 Soket 1151 3.4GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC GDDR5 3GB 192Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
RAM (8x2) : CORSAIR 8GB (1X8GB) Vengeance Siyah DDR4 2400Mhz CL14 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Anakart : ASUS ROG STRIX B250F GAMING Intel B250 Soket1151 DDR4 2400MHz M.2 RGB Anakart - Vatan Bilgisayar
Kasa, Power Supply : ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
Genel olarak özellikler bunlar oyunlarda çok yüksek cpu değeri veriyor sistem. Kasaya birkaç kez format attım, oyun grafiklerini düşürdüm, kasayı temizledim, tamire gönderdim ama hiç biri işe yaramadı. Lütfen yardım edin :(

Çözünürlük 1920x1080, oyun ayarları zaten maksimum da.
Dostum yüksek kullanımdan kastın nedir senin tam olarak? Eğer işlemcinin %90 ve üzeri olmasından bahsediyorsan bu sorun olmaz. Ama eğer sürekli %100'lük bir durum varsa orada bir terslik vardır ki biz ona darboğaz deriz. Onun için senin derdin tam olarak nedir? Eğer dediğim gibi %90 ve üzeri bir kullanım varsa ve bu durumdan şikayetçiysen kafana takma. Bu sorun değildir. İlla çözmek istiyorum dersen i7'ye geçmekten başka çaren yok ama dediğim gibi darboğaz olmadığı sürece sorun yoktur.

Dostum yüksek kullanımdan kastın nedir senin tam olarak? Eğer işlemcinin %90 ve üzeri olmasından bahsediyorsan bu sorun olmaz. Ama eğer sürekli %100'lük bir durum varsa orada bir terslik vardır ki biz ona darboğaz deriz. Onun için senin derdin tam olarak nedir? Eğer dediğim gibi %90 ve üzeri bir kullanım varsa ve bu durumdan şikayetçiysen kafana takma. Bu sorun değildir. İlla çözmek istiyorum dersen i7'ye geçmekten başka çaren yok ama dediğim gibi darboğaz olmadığı sürece sorun yoktur.
Dostum GTA V oynarken 100 den aşağı inmiyor, ama PUBG TF2 tarzı oyunlarda ara sıra 100 görüyorum onun dışında oyunlarda genelde 40-90 aradı oluyor tabi bazen 100 de oluyor ama nadiren.
Sanırsam sadece GTA V'de oluyor çünkü diğer oyunlarda (mesela PUBG) 60 ile 95 arasında, ha bu hiç 100 olmuyor demek değil 100 oluyor ama ara sıra sizce sorun GTA V'de midir yoksa genelde bir sıkıntı var mıdır ?

Son düzenleme:
GTA V, AC Odyssey gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda bunlar normal. Eğer oyunda kasma falan olmuyorsa kafanıza takmayın. Sorun teşkil etmez. V-sync gibi ayarları açarak belki bir miktar önüne geçebilirsiniz ama dediğim gibi kasma, takılma, donma gibi sorunlar yaşamıyorsanız sorun yok demektir.

GTA V, AC Odyssey gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda bunlar normal. Eğer oyunda kasma falan olmuyorsa kafanıza takmayın. Sorun teşkil etmez. V-sync gibi ayarları açarak belki bir miktar önüne geçebilirsiniz ama dediğim gibi kasma, takılma, donma gibi sorunlar yaşamıyorsanız sorun yok demektir.
Gta da polis yıldızı çıktığı and oyun 20 fps ye düşüyor ve donmaya başlıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı