Neden sabırsızsınız? Neden her yeni çıkan şey hemen %100 performans versin istiyorsunuz? Bu isteklerinizi oturup düşünseniz, bir daha sözünü dahi etmezsiniz.
Ryzen yeni çıktı, bunu herkes biliyor. Yeni çıkan bir ürün size nasıl tam anlamıyla hizmet etsin? Oyunundan tut teknolojik aletine kadar yeni çıkan her şeye güncelleme gelmiyor mu? Bu güncellemeler hataları fixleyip performans artışı yaşatmıyor mu? Bu güncellemeler optimizasyonun artmasını sağlayıp size daha iyi bir hizmet sunmuyor mu? Bunların çoğu kullanıcıların feedbackleri sayesinde oluyor, neden hala gömmeye uğraşıyorsunuz bu kadar?
Ryzen serisi çıktığında i5-7600 aldıysan hata yaptın ama Ryzen serisi çıkmadan önce aldıysan hata falan yapmadın. Lütfen ama lütfen şurada "Intel şöyle FPS alıyor abi, Ryzen daha düşük." karşılaştırması yapanlara bağlı kalıp karar verme.
Yukarıda örneği var, gördün. Oyunlar Ryzen işlemci için patch yayınlamaya başladı. Çünkü optimize edilmesi gerekiyor, yeni işlemci. Bu optimizasyonlar sonucu ne oluyor? "FPS" artıyor. Hani şu övündüğünüz FPS değeri daha yüksek hal alıyor.
BIOS güncellemeleri, Chipset güncellemeleri ve daha fazlası. Hepsi Ryzen'in (veya yeni çıkan her işlemcinin) güçlenmesi, optimize edilmiş hale gelmesi için var.
R5 1600 ile değiştirdiysen hayırlı olsun. "Ama abi BF1'de Ryzen 100 FPS alırken Intel 2321312 FPS alıyor" diyenlere de çok takılma.
Dipnot: Konularıma bakarsan benim de i7-7700K ile R7 1700X arasında kaldığımı görebilirsin. Bunun için Sosyal'den yardım aldım ve doğru seçimi yaptım. R7 1700X almayı düşünürken R5 serisi çıktı ve tereddütsüz kararımı verdim. Sonuç olarak R5 1600 kullanıcısıyım ve GTX1060 ile gayet harika bir ikili oldu. Intel de alabilirdim, daha yüksek "FPS" görebilirdim ekranda ama ben geleceğe dönük bir seçim yaptım.