i5 8400 ve RTX 2060 hazır sistem alınır mı?

Vaestrider

Hectopat
Bu ay içerisinde kendime RTX 2060'lı bir oyun bilgisayarı toplamayı planlıyorum. Donanım konusunda fazla bilgili olmadığımdan, vereceğiniz bilgiler ve öneriler benim için oldukça önemli.

Technopat'ta geçen hafta paylaşılan RTX 2060 sistem önerisi her ne kadar oldukça yeterli gözükse de, fiyatı şu anda 6.927 TL olarak gözüküyor. Almışken alabileceğimin en iyisini almak istediğimden, 7800-8000 TL aralığına denk gelecek şekilde, önermek istediğiniz eklemeleriniz var mıdır?

Bahsettiğim sistem:

www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-8400-asus-strix-2060-o6g-asus-tuf-b360-gam-crucial-16gb-wd-240gb-ssd.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenleme yapabiliyorsanız işlemciyi i5 9600K yapabilirsiniz.

366381

Ryzen 5 2600X'lü sistem de toplayabilirsin.
Farklı sitelerden toplarsan fiyat düşer. Astro kasa + PSU marka alacağına NZXT ve FSP PSU çok daha kalitelidir.

i5 8400 ile 1080p'de 10 20 FPS daha fazla alırsın. ileride yayın, render veya daha yüksek kartlarla 2K ve 4K'da Ryzen daha mantıklı olacaktır.

Bu da bir seçenek olabilir. Bence tek sorunu RAM ler 3000 mhz olmalı.

Eki Görüntüle 366381

Ryzen 5 2600X'lü sistem de toplayabilirsin.
Farklı sitelerden toplarsan fiyat düşer. Astro kasa + PSU marka alacağına NZXT ve FSP PSU çok daha kalitelidir.

i5 8400 ile 1080p'de 10 20 FPS daha fazla alırsın. ileride yayın, render veya daha yüksek kartlarla 2K ve 4K'da Ryzen daha mantıklı olacaktır.

Bu da bir seçenek olabilir. Bence tek sorunu RAM ler 3000 mhz olmalı.
Yorumunuz için teşekkürler. Daha hiç bilgisayar toplamamış birisi olarak, parçaları farklı yerlerden alıp, kendim birleştirebileceğimi zannetmiyorum. Önerinize gelirsem, ben de RTX2060'ın OC modelini düşünüyordum ancak ısı ve benzeri sorunlarla karşılaşır mıyım emin olamıyorum. Bu önerdiğiniz sistemlerde, ilave bir soğutma eklememe gerek kalır mı? Kalırsa da hangi ürünü eklemem gerekir?
Düzenleme yapabiliyorsanız işlemciyi i5 9600K yapabilirsiniz.
Kasa, anakart ya da soğutma sistemleri ile ilgili eklemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? Çünkü benim şüphelerimin çoğu ısı üstüne.

Yorumunuz için teşekkürler. Daha hiç bilgisayar toplamamış birisi olarak, parçaları farklı yerlerden alıp, kendim birleştirebileceğimi zannetmiyorum. Önerinize gelirsem, ben de RTX2060'ın OC modelini düşünüyordum ancak ısı ve benzeri sorunlarla karşılaşır mıyım emin olamıyorum. Bu önerdiğiniz sistemlerde, ilave bir soğutma eklememe gerek kalır mı? Kalırsa da hangi ürünü eklemem gerekir?

Kasa, anakart ya da soğutma sistemleri ile ilgili eklemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? Çünkü benim şüphelerimin çoğu ısı üstüne.
Hava akışı güzel bir kasada ısınma olacağını düşünmüyorum. Toplamaktan anlamıyorsan hazır toplayan ve test edip teslim eden sitelere yönelebilirsin.

Teknobiyotik
İtopya
Sinerji
inventus
Vatan

Aklıma gelenler bunlar.

RAM hariç gayet güzel toplanmış bir kasa 3000 mhz bir RAM koyulabilirdi belki mağazada toplatırken bu fiyata yakın bir opsiyonla 3000 mhz RAM li yaptırabilirsin.

Sinerji Yukarıda İnventus ve vatanda vardı.
366689

Hava akışı güzel bir kasada ısınma olacağını düşünmüyorum. Toplamaktan anlamıyorsan hazır toplayan ve test edip teslim eden sitelere yönelebilirsin.

Teknobiyotik
İtopya
Sinerji
inventus
Vatan

Aklıma gelenler bunlar.

RAM hariç gayet güzel toplanmış bir kasa 3000 mhz bir RAM koyulabilirdi belki mağazada toplatırken bu fiyata yakın bir opsiyonla 3000 mhz RAM li yaptırabilirsin.

Eki Görüntüle 366689

Teknobiyotik
İtopya
Sinerji
inventus
Vatan

Aklıma gelenler bunlar.

Eki Görüntüle 366689
Ekran görüntüsünü paylaştığınız sistemi almayı düşünüyorum ama RTX2060 A6G modeli yerine RTX2060 O6G modeli ilgimi çekti. Sizce yine de A6G modelini mi almalıyım?

Teknobiyotik
İtopya
Sinerji
inventus
Vatan

Aklıma gelenler bunlar.

Eki Görüntüle 366689
Ekran görüntüsünü paylaştığınız sistemi almayı düşünüyorum ama RTX2060 A6G modeli yerine RTX2060 O6G modeli ilgimi çekti. Sizce yine de A6G modelini mi almalıyım?

Son düzenleme:
Çok büyük farklar oluşmaz soğutma performansları değişiyor 5 10 FPS olur ya da olmaz. Fiyat olarak sana uygun olanı seçebilirsin.

Sistemi oluşturdum ancak işlemci tercihimi AMD'den yana kullanmak istemedim. Bu hafta içerisinde satın almayı planlıyorum, yeni hali:

EKRAN KARTI - MSI GeForce RTX2060 GAMING Z -> 2.649TL

iŞLEMCİ - Intel Core i5 8400 -> 1.629TL

ANAKART - MSI Z370 GAMING PLUS Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz(O.C) -> 758TL

RAM - Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport AT DDR4 3000MHz CL17 1.35V -> 663TL

KASA - COOLER MASTER MASTERBOX MB520 MidT ATX -> 424TL

SSD - Corsair 240GB Force Serisi MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma/1050MB Yazma) -> 403TL

HDD - Toshiba 2.5'' 1TB SATA 3.0 128MB Önbellek 5400Rpm -> 275TL

PSU - COOLER MASTER ELITE V3 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI -> 272TL

Toplam -> 7073TL

Herhangi bir sorun görürseniz bildirmekten çekinmeyin.

Güç kaynağını 80+ sertifikalı, sabit diski WD 1 TB 7200 rpm, SSD diski Adata SU650 veya Samsung 860 EVO, kasayı MB511 yapın. Ayrıca i5 8400'ün fiyatı taş çatlasın 1300 TL ama Vatan Bilgisayar'da 1629 TL, Ryzen 5 2600 ise 1077 TL (normalde taş çatlasın 1300 TL ama şu an indirim var). Eğer illa Vatan Bilgisayar'dan alacaksanız aradaki fiyat farkına değmez ki zaten Ryzen 5 2600 tercih etmek daha mantıklı, ileride çoklu çekirdeğin farkı belli olur.

Güç kaynağını 80+ sertifikalı, sabit diski WD 1 TB 7200 rpm, SSD diski Adata SU650 veya Samsung 860 EVO, kasayı MB511 yapın. Ayrıca i5 8400'ün fiyatı taş çatlasın 1300 TL ama Vatan Bilgisayar'da 1629 TL, Ryzen 5 2600 ise 1077 TL (normalde taş çatlasın 1300 TL ama şu an indirim var). Eğer illa Vatan Bilgisayar'dan alacaksanız aradaki fiyat farkına değmez ki zaten Ryzen 5 2600 tercih etmek daha mantıklı, ileride çoklu çekirdeğin farkı belli olur.
Bütçem yeterse, önerdiğiniz değişiklikleri yapmaya çalışacağım. Ryzen'a gelirsek; her ne kadar birçok kişi önerse de, AMD işlemcilere karşı antipatim muhtemelen hiç geçmeyecek. I5 8400'ün fiyatının biraz yüksek olduğunu ben de farkettim ancak İzmirde yaşadığım için Sinerji ve İtopta'yı tercih etmem biraz zor gözüküyor. Ben hiç sistem toplamadığım için, onlara toplattığım sistemimin 500 km'lik bir yolculuk yapacak olması fikri beni biraz geriyor. Söylediğim gibi; bütçem imkan verirse, Güç kaynağı ve sabit diskleri değiştirmeye çalışırım. Önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı