i5 9300H GTX 1650 sistem oyunlarda FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

Ay_BerKK

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2015
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Acer Nitro laptop a sahibim donanımını yazıyorum;

-i5 9300H.
-GTX 1650.
-16 GB RAM.
-512 GB M.2+ 480GB Samsung SSD.

Son zamanlarda tüm oyunlarda neredeyse 10 20 FPS düşüklüğü yaşıyorum. Zaten normalde ucu ucuna 60 FPS aldığım oyunlar vardı yüksek sayılabilir ayarlarda bu olay bayağı canımı sıktı. Özellikle Valorant'ta daha çok fark ettim olayı, genel olarak herkeste biraz düşme olduğunu biliyorum güncellemelerden sonra ama 140tan 60-90 arasına inmesini anlayamadım.

Eski laptopta ısınmadan olduğu oluyordu böyle o yüzden temizledim ve termal macun yeniledim fakat sorun devam ediyor acaba çözüm format mı başka ne yapabilirim?
Windows 10 kodunu internetten aldığım için format atmak istemiyordum bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Depolama alanını fazla kullanıyorum yani çok oyun yüklü bu da bir sebep olabilir mi acaba düşüş konusunda önerilerinizi bekliyorum iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dual Channel.

Herhangi bir virüs programı kullanmadım hiç Windows güvenliğinden başka, ne önerirsiniz?

Kaspersky öneririm. Haftada bir kontrol yapın. Ben ESET orijinal sürüm sahibi olduğum için Kaspersky'a gerek duymuyorum. Ama tam tarama yapacağım zaman ilk ESET'den sonra Kaspersky'dan yapıyorum.
 
Driver güncellemelerini yaptınız mı? Arkadaşların dediği gibi virüs taramasıda yapın. Harici ekran kartı ile açtığınızdan emin olun.
 
Driver güncellemelerini yaptınız mı? Arkadaşların dediği gibi virüs taramasıda yapın. Harici ekran kartı ile açtığınızdan emin olun.
Geforce Experience kullanıyorum sürekli güncel tutuyorum, oyun harici kartta çalışıyor, virüs taraması da yapacağım başka ne olabilir acaba?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 29

Geri
Yukarı