i5 9400F ve GTX 1050 Ti Tabanlı Bilgisayar Toplama

• Konuyu başlatan Dark^^
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 3.016
Az önce Vatan Bilgisayara gittim ve bana bu sistemi önerdi; Sizce nasıl?

Cooler Master MasterBox MB520 Kasa

Cooler Master Master Lite 600W Power Supply

MSI B450M PRO M2 V2 Anakart

AMD 5 3600 Işlemci

Corsair Venegeance 8 GB 3000 MHz Ram

Toshiba OCZ 480 GB SSD
Eksilerini söyleyeyim:
  • SSD kronik sorunlu, performansı kısa sürede çok kötü olan bir SSD.
  • PSU benim size önerdiğim PSU'dan kötü. +80 sertifikası benim önerdiğim PSU'dan daha düşük. Üstelik benim size önerdiğim PSU piyasanın en iyilerinden diyebileceğim bir markanın.
Bunun dışında sistem çok hojdur :) Mümkünse benim önerdiğim sistemi alın ama çok daha iyi.

Eksilerini söyleyeyim:
  • SSD kronik sorunlu, performansı kısa sürede çok kötü olan bir SSD.
  • PSU benim size önerdiğim PSU'dan kötü. +80 sertifikası benim önerdiğim PSU'dan daha düşük. Üstelik benim size önerdiğim PSU piyasanın en iyilerinden diyebileceğim bir markanın.
Bunun dışında sistem çok hojdur :) Mümkünse benim önerdiğim sistemi alın ama çok daha iyi.
Sizin dediginiz kaç tl tutuyor. Zaten vatandan almam en ucuz sitelerden alırım.

Sizin dediginiz kaç tl tutuyor. Zaten vatandan almam en ucuz sitelerden alırım.
Ekran kartın varsa ekran kartı almana gerek yok. RX 580 iyidir. İşlemci konusunda da Ryzen alırken anakarta ve RAM uyumuna dikkat etmeni öneririm. Arkadaş 2600 işlemci ve B350M anakart almış. 1 hafta çevresinde 1. Nesil Ryzen işlemcili birini aradı. En son sarıyerde bilgisayarcı buldu ona gitti. Anakartı güncellemek için 1. Nesil Ryzen gerekiyormuş. Halbuki B450 alsa hiç uğraşmayacaktı. Sonra güncellenmiş kart geldi, RAM'leri görmedi. RAM'leri iade edip anakartın sitesinden uyumlu RAM'ler kategorisinde olan RAM'lerden sipariş etti. Onlarla çalıştırdı. Intel tarafında böyle sorunlar yok ama arkadaşların dediği gibi Ryzen işlemciler anakart ömrü açısından ve fiyat açısından çok avantajlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın varsa ekran kartı almana gerek yok. RX 580 iyidir. İşlemci konusunda da Ryzen alırken anakarta ve RAM uyumuna dikkat etmeni öneririm. Arkadaş 2600 işlemci ve B350M anakart almış. 1 hafta çevresinde 1. Nesil Ryzen işlemcili birini aradı. En son sarıyerde bilgisayarcı buldu ona gitti. Anakartı güncellemek için 1. Nesil Ryzen gerekiyormuş. Halbuki B450 alsa hiç uğraşmayacaktı. Sonra güncellenmiş kart geldi, RAM'leri görmedi. RAM'leri iade edip anakartın sitesinden uyumlu RAM'ler kategorisinde olan RAM'lerden sipariş etti. Onlarla çalıştırdı. Intel tarafında böyle sorunlar yok ama arkadaşların dediği gibi Ryzen işlemciler anakart ömrü açısından ve fiyat açısından çok avantajlı.
Yazdığınız şey bir sorun değil arkadaşınız araştırmadığı için 2. nesil Ryzen işlemcilerin B350 ve A320 anakartlar ile çalışması için BİOS update gerektiğini bilmiyormuş. O yüzden B450 anakart alması daha yararına olurdu. AMD gibi bir markaya bilmeden çamur atanların...
Kasayı MB520 yapsak olur mu?
Olur. Uyum sorunu yaşamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı