i5 9600K 100 dereceye çıkıyor

Bu sistem ile o anakart hiç olmuş mu ? Bence o bilgisayarcı arkadaşının yanına bir daha uğrama. Sıvı soğutucu alsan iyi olur ama stok fan bu işlemcileri gayet idare ediyor sadece macununu ve iyi oturduğunu kontrol et. Sorunun muhtemelen kasa kaynaklı çünkü hiç fan yok egzoz bile yok stok fan sıcak havayı uzaklaştıramıyor. Kendine hava akışı güzel bir kasa alarak ısıyı düşürmeye başla eğer sorun devam ediyorsa sıvı soğutma ilave et ama gerek kalacağını düşünmüyorum.

Bu soğutucu iş görür ama arkadaşlarında dediği gibi kasanı da değiştir ve anakartı da overclock a uygun bir anakart al.
En yakın zamanda kasa ve soğutucu değişikliği yapacağım. Anakart olayına gelince yeni aldım daha 1 ay oldu ve OC yapmayı düşmüyorum düşünmediğim için anakart değiştirmek mantıksız olmaz mı sizce ? Ve CPU 4.3 ghz de çalışıyor OC‘a gerek duymuyorum.
Bu sistem ile o anakart hiç olmuş mu ? Bence o bilgisayarcı arkadaşının yanına bir daha uğrama. Sıvı soğutucu alsan iyi olur ama stok fan bu işlemcileri gayet idare ediyor sadece macununu ve iyi oturduğunu kontrol et. Sorunun muhtemelen kasa kaynaklı çünkü hiç fan yok egzoz bile yok stok fan sıcak havayı uzaklaştıramıyor. Kendine hava akışı güzel bir kasa alarak ısıyı düşürmeye başla eğer sorun devam ediyorsa sıvı soğutma ilave et ama gerek kalacağını düşünmüyorum.
Her yazan arkadaş Anakart ile ilgili yazıyor olmuş mu vs diyor öneri yapabilecek arkadaşlar var mı acaba yakın zamanda yeni sistem topladığım için bütçem yüksek değil ona göre öneri yaparsanız sevinirim.

Son düzenleme:
OC tabiki önemli ama parçalara bakınca şöyle yapmışsın Ferrari Motoru almışsın, Porsche Şanzımanı almışsın ama bunları Tofaşa takmışsın bu şekilde düşünürsen insanların sana anlatmak istediklerini anlayabilirsin.🙂🙂

Almışsın artık kullan eğer OC yapmayacaksan baştan biraz daha koyup iyi alsaydın keşke. Sen önce kasa al kendine sorununun kaynağı anakartın değil çünkü.

Almışsın artık kullan eğer OC yapmayacaksan baştan biraz daha koyup iyi alsaydın keşke. Sen önce kasa al kendine sorununun kaynağı anakartın değil çünkü.
İlginiz için teşekkür ederim. Bende onu diyordum zaten şu anda anakart sıkıntısı çekmiyorum OC yapmayı da düşünmediğim için anakart uzun bir süre yetecektir bana diye düşünüyorum. En kısa sürede kasa ve soğutucu alacağım. Peki soğutucu olarak bunu almayı düşünüyorum nasıl sizce. Dark Freezer X94BL Intel 775/1156/1155/1150/1151 Fiyatı

O ekran kartının fanlarının 2200 RPM'de dönmesi kasanın hava akışı hakkında fikir veriyor. Acilen kasayı değiştirmelisin. Z390 anakart ve sıvı soğutma da almalısın sistemden performans alabilmek için. PSU da o sisteme hiç gitmemiş. Yardım eden arkadaşınız ile arkadaşlığınızı gözden geçirin bence.

O ekran kartının fanlarının 2200 RPM'de dönmesi kasanın hava akışı hakkında fikir veriyor. Acilen kasayı değiştirmelisin. Z390 anakart ve sıvı soğutma da almalısın sistemden performans alabilmek için. PSU da o sisteme hiç gitmemiş. Yardım eden arkadaşınız ile arkadaşlığınızı gözden geçirin bence.
Kasa değişliği yapacağımı daha önce de söylemiştim soğutucu olarak da bir önceki yorumda belirttiğim ürünü almayı düşünüyorum. Anakart olarak da değiştirmeyi düşünmüyorum ve daha alalı 1 ay oldu performans açısından herhangi bir sorunum yok sadece aşırı ısınma oluyor onu çözersem gayet rahat bir şekilde uzun yıllar çıkacak çoğu oyunu oynarım. Ama ilerleyen zamanlarda bütçem yine toparlandığında önerdiğiniz anakartı ve sıvı soğutmayı alacağım bundan emin olabilirsiniz.

Kasa değişliği yapacağımı daha önce de söylemiştim soğutucu olarak da bir önceki yorumda belirttiğim ürünü almayı düşünüyorum. Anakart olarak da değiştirmeyi düşünmüyorum ve daha alalı 1 ay oldu performans açısından herhangi bir sorunum yok sadece aşırı ısınma oluyor onu çözersem gayet rahat bir şekilde uzun yıllar çıkacak çoğu oyunu oynarım. Ama ilerleyen zamanlarda bütçem yine toparlandığında önerdiğiniz anakartı ve sıvı soğutmayı alacağım bundan emin olabilirsiniz.
9600K için çok hatalı bir anakart seçimi yalnız. Neyse siz önce kasa ve soğutucuyu değiştirin eğer ısınma sorunu çözülürse bu anakart ile devam edersiniz.

9600K için çok hatalı bir anakart seçimi yalnız. Neyse siz önce kasa ve soğutucuyu değiştirin eğer ısınma sorunu çözülürse bu anakart ile devam edersiniz.
Evet öyle yapacağım ısınma anakart ile ilgili değildir diye düşünüyorum ki umarım öyledir yeni aldım ve iadesi söz konusu değil kasa olarak bunu Xigmatek EDEN II EN9993 RGB Gaming Kasa - Tempered Camlı
Soğutucu olarak da bunu Dark Freezer X94BL Intel 775/1156/1155/1150/1151 Fiyatı düşünürüyüm sizce mantıklı mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı