İ5 9600K RTX 2060 Düşük FPS

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 7.072
S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Hocam ben oyunlarda internetteki benchmark testlerine oranla düşük FPS alıyorum. 144 Hz monitor sahibiyim, bazı insanlar Youtube'de aynı sistem ile BF 5'de 144+ FPS alırken ben 80-90'ları zor görüyorum. Oyun içinde degerleri kontrol ettim, CPU sıcaklıgı 80-85 derece arası oluyor. Stok fan olmasından dolayı sıcaklıktansa sıvı soğutma alacağım ama gerçekten beni çok üzdü, oyun içinde CPU kullanımı 100 seyrederken GPU kullanımı 60-70 arası aslında her şey normal. FPS neden düşük anlamadım. Format ile çözüm sağlamaya çalıştım, ilginiz için sağ olun.

Sistem :
PSU: FSP 700 WATT 80 PLUS
EKRAN KARTI : ASUS ROG STRIX RTX 2060 6G
İŞLEMCİ:İ5 9600K (OVERCLOCKSUZ)
RAM : 16 GB TEK KANAL
ANAKART: Asus Prime Z370 P İİ
SSD : 240 GB NVME M2
HDD : 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vallahi başınıza bela oldum gibi ama internet üzerinde araştırmalarda pek net bir sonuç bulamadım şimdi oraya 650 tl para veriyorsunuz birde olmadığını öğrendiğinizde birton iş sizden ricam bileşenler doğrultusunda bir yorum yapabilirseniz hocam bahsettiğimiz FPS artışı bf 5 için ne kadar olur yeniden iyi forumlar
Siz RAM'i çiftleyip sıvı soğutucuyu takınca bir sorununuz kalmaz ama kaç FPS artar onu kimse bilemez. Aynı sistemlerde bile aynı FPS değerlerinin alınmadığı oluyor.

RAM frekansını arttırıp RAM'leri çift kanal yapmanız iyi bir performans artışı sağlayacaktır. Sıvı soğutmanın kasaya uyumu konusunda bir şey söyleyemeyeceğim internette araştırabilirsiniz.
Hocam Uzun zaman sonra yeniden merhaba çok teşşekür ederim çift kanal ramlere geçtim ve aşırı rahatladım ultra ayarlarda 90 ın altına düşmüyorum low ayarlarda 144 fps rahat alıyorum çok teşşekür ederim pubg içerisinde ayarlar lowda 230 lara kadar çıkıyor gerçekten çift kanal ram artık son derece önemli hale gelmiş hocam tek sorunum şudur 3000 mhz olan ramlerim biosda 2133 mhz gözüküyor xmp açık fakat windows görev yöneticisi performans kısmında ram 3000 mhz de çalışmakta bilginiz varmıdır.

RAM'lerin MHZ'lerini BIOS menüsünden ayarlayabilirsin. Anakartının modelini internette aratarak nereden MHZ'leri 3000e çekebileceğini bulabilirsin hocam. Ne demek güzel günlerde kullanın sisteminizi iyi forumlar.
Hocam Uzun zaman sonra yeniden merhaba çok teşşekür ederim çift kanal ramlere geçtim ve aşırı rahatladım ultra ayarlarda 90 ın altına düşmüyorum low ayarlarda 144 fps rahat alıyorum çok teşşekür ederim pubg içerisinde ayarlar lowda 230 lara kadar çıkıyor gerçekten çift kanal ram artık son derece önemli hale gelmiş hocam tek sorunum şudur 3000 mhz olan ramlerim biosda 2133 mhz gözüküyor xmp açık fakat windows görev yöneticisi performans kısmında ram 3000 mhz de çalışmakta bilginiz varmıdır.

Sent from my SNE-LX1 using Technopat mobile app

Hocam i5 9600k stok fan ile bf 5 de 95 dereceye cikiyorum

Biraz aşırı gibi. 9600k da stok soğutucuyla kullanılmaz ki. :) Macunu iyi sürdüğünüze emin olun, fan bloğunun iyi oturduğuna emin olun. Bunlarla belki 80lere inersiniz. Ama bunlara rağmen durum buysa stok soğutucu ihtiyaçlarınızı karşılamıyor demektir.

Biraz aşırı gibi. 9600k da stok soğutucuyla kullanılmaz ki. :) Macunu iyi sürdüğünüze emin olun, fan bloğunun iyi oturduğuna emin olun. Bunlarla belki 80lere inersiniz. Ama bunlara rağmen durum buysa stok soğutucu ihtiyaçlarınızı karşılamıyor demektir.
Hocam Coolermaster ML240L sipariş ettim. Sizce 5 Gigahertz e overclock yapabilirmiyim ?

Hocam Coolermaster ML240L sipariş ettim. Sizce 5 Gigahertz e overclock yapabilirmiyim ?
Eğer silikon lotaryası tutarsa ve iyi termaller yakalarsanız neden olmasın. Fakat her 9600k 5 GHz'da stabil olacak diye bir kaide yok. Belki 4.8 civarı bir saat hızı yakalarsınız, yine olumlu. Önce bir sıcaklık sorununu halledelim, sonra hızlara gelir sıra. :)

Kasanız nedir? Sorma sebebim şu ki önü cam kaplı bir kasada Benchmark çalıştırdık iş yerinde, ön kapağını söktüğümüzde tam olarak 17 derece aşağıya indi işlemci. İşlemciniz ısınıyorsa eğer boost değerine çıkamıyordur. Çıksa da birkaç saniye durup tekrar aşağıya iniyordur. Kasanızın tüm kapaklarını açmayı deneyin.

Silinen üye 266150, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı