i5 9600K sisteme RTX 4080 veya 4090 takılırsa darboğaz olur mu?

nasıl sizce ?

Arkadaşlar 4090 isteme sebebim güncel olması ve kız arkadaşımla beraber kullanacağız o yüzden. Eğer toplam 60k ya 4090 çalıştırabilecek sağlam işlemcili bilgisayar toplayabiliniyorsa yardımcı olursanız sevinirim.

Nasıl sizce?

Hiç F işlemci kullanmadım performans olarak çok fark ediyor mu?

Arkadaşlar 4090 isteme sebebim güncel olması ve kız arkadaşımla beraber kullanacağız o yüzden. Eğer toplam 60k ya 4090 çalıştırabilecek sağlam işlemcili bilgisayar toplayabiliniyorsa yardımcı olursanız sevinirim.
hocam anlamıyorsunuz sanırım. 4090 fazla güçlü bir kart. bizim söylediğimiz 4070 ti , 4080 falan güçsüz değil gayet güçlüler. 4090 gereksiz onu anlatıyoruz.

2K çözünürlükte oynayacaksan hiç yapmaz ve performansın da şu anda alabileceğinden çok daha fazla olur.

Tekli çekirdekte %35, çoklu çekirdekte %50'den fazla performansı farkı var 9600k ile aralarında.

1080p kullanacağım şu an ileride 4K geçmeyi düşünüyorum. Render ve mimarlık gibi programlarda performansı nasıldır hocam? Güncel i7 ile çok fark var mıdır?

Hiç F işlemci kullanmadım performans olarak çok fark ediyor mu?
bir fark yok. F demek işlemcinin içinde ekran kartı yok demek.

1080p kullanacağım şu an ileride 4K geçmeyi düşünüyorum. Render ve mimarlık gibi programlarda performansı nasıldır hocam? Güncel i7 ile çok fark var mıdır?
İ7 Ryzen 5'den daha iyi.

O zaman Intel 13. nesil bak derim, çekirdek sayılarından bayağı avantajlılar. Ryzen'lar ise oyun performansı ve fiyatta öne çıkıyor daha çok.

@kino sence attığım sistem nasıl ?

Demek istediğiniz 4070 Ti - 4080 ve 4090 arasında pek fazla fark olmaması mı?
hayır fark var tabi ki. ama 4070 ti da çok güçlü bir kart. yani sizi asla üzmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı