i5 9600K ve Zotac GTX 1080 FPS sorunu

dodobaskan

Hectopat
Yer
izmir
Daha fazla  
kullanım %35.png

Grafiklerde GPU kullanımı %35'dir. CPU kullanımı %89'dur.
İşlemci i5 9600K
Ekran kartı Zotac GTX 1080 Extreme.

Düşük GPU kullanımından dolayı FPS düşüşü vardır. Sorun nedir?

Yük altında CPU 65 derece
GPU 71 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 528027

Grafiklerde GPU kullanımı %35'dir. CPU kullanımı %89'dur.
İşlemci i5 9600K.
Ekran kartı Zotac GTX 1080 Extreme.

Düşük GPU kullanımından dolayı FPS düşüşü vardır. Sorun nedir?

Yük altında CPU 65 derece.
GPU 71 derece.

Bilgisayar performans modunda mı? Overclock var mı 9600K'da? Sıcaklıklarda bir sıkıntı gözükmüyor RAM kaç GB tam performans yetmiyor olabilir.

@Rustin Cohle dostum herşey perfomans modunda, overclock yapılmadı. Sıcaklıklarda sıkıntısız, 2x8 3600mhz corsair ram bulunmaktadır. Kalite moduna çeksemde nvidia denetim masasından hiçbirşey fark ettirmemektedir.

@Rustin Cohle dostum her şey perfomans modunda, overclock yapılmadı. Sıcaklıklarda sıkıntısız, 2x8 3600MHz Corsair RAM bulunmaktadır. kalite moduna çeksemde NVIDIA denetim masasından hiçbir şey fark ettirmemektedir.

Eğer PUBG ise oynadığınız oyun optimizasyon özürlüdür. O yüzden tam kullanmıyor olabilir güncelleme ile gider böyle sorunlar yapacak bir şey yok maalesef. Donanımda sıkıntı gözükmüyor çünkü.

Eğer PUBG ise oynadığınız oyun optimizasyon özürlüdür. O yüzden tam kullanmıyor olabilir güncelleme ile gider böyle sorunlar yapacak bir şey yok maalesef. Donanımda sıkıntı gözükmüyor çünkü.
ustam başka bir arkadaşla aynı zamanlarda bilgisayar topladık kendisi ryzen 7 3700x ve 2060Super aldı kendisi 150 170 fps pubg'de alıyor. Ben gta 5'de de aynı sorunu yaşıyorum veya Lol'de benim sorunum tüm oyunlarda geçerli fakat arkadaşın beslemesi daha iyi sanırım o yüzden cpu mu geride kalıyor gpu mu merak ediyorum. (güç kaynağım fsp 700w'dir.
donanım.png

Ustam başka bir arkadaşla aynı zamanlarda bilgisayar topladık kendisi Ryzen 7 3700X ve 2060SUPER aldı kendisi 150 170 FPS PUBG'de alıyor. Ben GTA 5'de de aynı sorunu yaşıyorum veya LOL'de benim sorunum tüm oyunlarda geçerli fakat arkadaşın beslemesi daha iyi sanırım o yüzden CPU mu geride kalıyor GPU mu merak ediyorum. (Güç kaynağım FSP 700W'dir.
Eki Görüntüle 528067

Hangi ayarlarda oynuyorsun. Yükü ekran kartıya değil işlemcide bundan dolayı düşük FPS alıyorsundur.(Darboğaz oluyor.) en yükseğe alarak ve çözünürlüğü arttırın.

Hangi ayarlarda oynuyorsun. Yükü ekran kartıya değil işlemcide bundan dolayı düşük FPS alıyorsundur.(Darboğaz oluyor.) en yükseğe alarak ve çözünürlüğü arttırın.

Dostum şöyle ki işlemciyle çalışıyor oyun işlemcinin içinde de bir ekran kartı mevcut fakat kendi ekran kartım az çalışıyor darboğaz'a neden oluyor oyun Düşük ve orta ayarlarda FPS alınması için düşürüldü fakat FPS'de alınmıyor. Ayarlar Ultra'ya getirildiğinde kullanım %50-60 oluyor bu yine yeterli değil FPS yine daha düşük oluyor Ultra'ya geldiği için.
Sorum şu: Bu darboğazı nasıl yeneriz? Ekran kartı mı düşük kalıyor? İşlemci mi?

Dostum şöyle ki işlemciyle çalışıyor oyun işlemcinin içinde de bir ekran kartı mevcut fakat kendi ekran kartım az çalışıyor darboğaz'a neden oluyor oyun düşük ve orta ayarlarda FPS alınması için düşürüldü fakat FPS'de alınmıyor. Ayarlar Ultra'ya getirildiğinde kullanım %50-60 oluyor bu yine yeterli değil FPS yine daha düşük oluyor Ultra'ya geldiği için.
Sorum şu: Bu darboğazı nasıl yeneriz? Ekran kartı mı düşük kalıyor? İşlemci mi?

Oyunu çözünürlüğü 2K yapın sorun çözülmezse O.C yapacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı