i5 9600K vs i5 9600KF

• Konuyu başlatan ZTAlp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.766
Kullanan arkadaşım var kendisi ayrıca yayıncı ve Fortnite gibi oyunlarda 1080P de oynuyor ve yayında 240 FPS sabit alıyor bende Fornite, GTA V, CS GO, R6 oynadıgım için yani 2K fazla olmaz mı? İnternetten testlere baktıgımda 1920x1080'de hiç drop falan olmuyordu.

R6 için bir test seyrettiğimde 300 FPS gösteriyordu %100 işlemci kullanıyordu. FPS sabitlemek işi çözer tabii. Ama siz hız aşırtma yapıp işlemcinin yüksek frekansından faydalanmalısınız. Turbo frekansı zaten 4.7 olarak çalışıyor. 4.3GHz'de işlemci çekirdeklerinin hakkını yemiş olursunuz. Etinden sütünden faydalanın tabiri caiz ise.

R6 için bir test seyrettiğimde 300 FPS gösteriyordu %100 işlemci kullanıyordu. FPS sabitlemek işi çözer tabii. Ama siz hız aşırtma yapıp işlemcinin yüksek frekansından faydalanmalısınız. Turbo frekansı zaten 4.7 olarak çalışıyor. 4.3GHz'de işlemci çekirdeklerinin hakkını yemiş olursunuz. Etinden sütünden faydalanın tabiri caiz ise.

Şu an overcock yapmakdan vazgeçtim ama yaparsam dediginiz gibi 4.7GHz yaparım ama 4.7'ye işlemci fanım yeter mi bilmiyorum şu an sıvı sogutma da alamıyorum.

Şu an overcock yapmakdan vazgeçtim ama yaparsam dediginiz gibi 4.7GHz yaparım ama 4.7'ye işlemci fanım yeter mi bilmiyorum şu an sıvı sogutma da alamıyorum.

Stok soğutucu ile kullanılmaz zaten öyle, aşırı ısınır. Sıvı soğutma da pek şart değil, iyi bir hava soğutma işinizi görür, fiyat olarak daha makul olur sizin için.

1.bir sıvı soğutma daha iyi olur.
2.3-5 FPS fark var.

Yanlış bilgilendirme. Günümüzde ki birçok hava soğutucu 240 mm soğutucu performansını geçiyor. 360 mm ise hem her kasaya uymaz hem de çok maliyetli. Arctic Duo 34 gibi bir kule tipi soğutucu gayet iş görecektir.

Ayrıca iki işlemcinin arasında ki tek fark grafik birimi. FPS farkı yok. Hatta Userbenchmark sitesinde i5-9600KF bir çok testte %1-2 daha güçlü bir işlemci.

Intel’in GPU’suz işlemcilerinin daha serin çalıştığını okumuştum bir yerlerde. Bazı testlerde KF’nin daha performanslı çıkma sebebi bu olabilir, daha az ısınırsa ısı kaynaklı performans düşüşü daha az olur. Eğer dahili GPU olması şart değilse KF modelini de alabilirsiniz bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı