i5 9600KF Sıcaklık Sorunu

remanuel

Hectopat
Merhaba iyi günler herkese,

Geçen hafta Vatan Computerdan i5 9600KF işlemcisini aldım. Eski işlemcimin stok fanının kullanmak istemediğim için Cooler Master I71C işlemci soğutucu önerdiler yanında onu aldım. CS:GO, Lol, Starwars gibi oyunlara girip değerlere baktığımda 100 dereceye kadar çıktığını gördüm. 83-84 derece değerler sarı uyarı veriyor.
Neden böyle ısı değeri alıyor olabilirim ? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Anakart : Asus H310 Plus Tuf Gaming

Not : Fan ayakları sabit tam oturmuş şekilde. Termal macun yeni sürüldü, eksik kalan kısmı yok.

Teşekkürler. Soğutucu taktıktan sonra değerleri yine yazacağım
Bugün h45 sıvı soğutucu elime ulaştı ve taktım.Boşta maksimun 22 23 derece, CPU Stress testinde 15 dk boyunca 51 52 dereceyi geçmedi. Fan yetersiz kalıyormuş. Teşekkürler.
Tekrar merhaba,
Sıvı soğutucuyu takalı 1 ay oldu soğutma kısmında bir problem yok fakat süpürge sesini andıran bir ses var. Bu ses normal mi yoksa arıza göstergesi midir ?
Fanı elimle durduğumda ses devam ediyor.
Teşekkürler. Soğutucu taktıktan sonra değerleri yine yazacağım
Bugün h45 sıvı soğutucu elime ulaştı ve taktım.Boşta maksimun 22 23 derece, CPU Stress testinde 15 dk boyunca 51 52 dereceyi geçmedi. Fan yetersiz kalıyormuş. Teşekkürler.

Tekrar merhaba,
Sıvı soğutucuyu takalı 1 ay oldu soğutma kısmında bir problem yok fakat süpürge sesini andıran bir ses var. Bu ses normal mi yoksa arıza göstergesi midir ?
Fanı elimle durduğumda ses devam ediyor.

Benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü ilk geldiği gün taktım üstünde oynama falan yapmadım. Nasıl bi yol izleyebilirim ?

Son düzenleme:
Dostlar merhaba,
i5 9600kf işlemci boşta basit bir uygulama yüklerken bile 80 derecelere çıkıyor cesaret edip oyuna giremedim bile. hafif bir yükte hemen 100 dereceyi vuruyor ve üstüne çıkmıyor. neden bu kadar ısınıyor. sistemide tecrübeli bir abim topladı montajını yaptı. bu işlemcinin oyun testlerinde 64 derecelerde olduğunu görüyorum youtube da. Biostan auto olan core hızını sabitledim ama hiç farketmedi. stok soğutucu fan takılı bende, hemen bir kule tipi alacağım ama bu kadar farkeder mi ? işlemcide sorun olabilir mi ?ekran kartı hiç ısınmıyor fanları bile çalışmıyor yükte olmadığı için

Sistem özellikleri
İ5 9600kf
Gigabyte GTX 1660Super Gaming 3 fanlı model
Asus rog strix b360 h gaming anakart
Gskill 3200mhz cl16 16gb dual ram
POWER BOOST X-58 RGB 650W 80+ TG Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı