Çözüldü i7 10750H 1 GHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TurtleCanUsePC

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci i7 10750H ve oyun oynarken birden oluyor. Bazen hiç olmuyor ama genellikle oyun oynarken oluyor. İşlemci sıcaklığı oyun oynarken ortalama 86 derece ve işlemci frekansı 0,75-1GHz arası değişiyor. Ne yapmam lazım?

1627851335954.png

Çözüm
O clampler ne işe yarıyor aydınlatma şansınız var mı?
Clamp yani Kelepçe seçeneği, CPU'nun ayarladığınız turbo güç sınırlarını aşmasını önlemek için CPU'yu gerektiği kadar kısmaya zorlar.
Birazdan yapacağım. Ama önce frekansı bir 3600MHz'e sabitleyelim.
FIVR sekmesine girin. Sol alt köşedekilerin hepsini 38 yapın. Apply'a basın.

Çözüm mesajı:
Sistemdeki EDP sorunlarını gidermek için IccMax'ları maksimum değerlere yükselttik.

1 GHz'e düşüyor çünkü BD PROCHOT anakart üzerinde aktive edilmiş. Bunu kapattık ve bu sorun ortadan kalktı.

Power Limitler işlemciyi kısmak için tasarlanmış. Olabildiğince Power Limitleri sisteme göre dizayn ettik ama aşırı başarılı olamadık. EC adı verilen güç limitleri pek müsade etmiyor ancak frekans kısınca muhtemelen sorun düzelecek.

Sistemde frekans sabitlemeye gitmek zorunda kaldık. İşlemci TDP seviyesini çok aşıyor. Soğumuyor. Frekans sabitledik.

Hafif bir Undervolt yaptık sistem aşırı güç çekiyor çünkü.

Çözüm olarak işaretlenebilir.
Power limit 4'ü 1023 olarak ayarlayın. Sistem 0'ı kabul etmiyor gibi.

Bu arada edp sorunları bir yana dünya kadar sorun var. Biraz Power limit devreye giriyor ama girmesi için pek bir sebep yok. Sisteminizdeki IccMax değerleri de olması gerektiği seviyede ancak şüphelendiğim System agent IccMax değeri. System agent muhtemelen Max VR voltage limitini de tetikliyor. İlk Power limit 4'ü 1023 olarak ayarlayın Apply'a basın bir görelim.

Yaptım nerenin SS ini atmamı istersiniz?

Yaptım nerenin SS ini atmamı istersiniz?
TPL sekmesinde Power Limit 4'ü 1023 yaptınız değil mi? Yine de bir ekran görüntüsünü atın.

Bir de şu rehberi kesinlikle uygulayın bu sistemde inanılmaz seviyede sorun var.
Bunu uygulayın. Ardından ThrottleStop'u kapatın. Yeniden alın.
Bir tane çarpan kaldırma yolu vardı. Sizde yorum yazmışsınız. Onu uygulamayı deneyeyim olursa yazarım.
Çarpanı falan unutun. Dediğim rehberi yapın lütfen.

Tpl sekmesinde Power limit 4'ü 1023 yaptınız değil mi? Yine de bir ekran görüntüsünü atın.

Bir de şu rehberi kesinlikle uygulayın bu sistemde inanılmaz seviyede sorun var.

Bende o rehberi diyordum yapıyorum hemen.
Tpl sekmesinde Power limit 4'ü 1023 yaptınız değil mi? Yine de bir ekran görüntüsünü atın.

Çarpanı falan unutun. Dediğim rehberi yapın lütfen.

CMD'ye yazıyorum bir şey olmuyor nedense.

1627853079984.png

Adım adım yaptığınıza emin olun. Sorun olmaması lazım. @KRALCAN uyumadıysan ilgilenir misin?

Tamamdır başına CD eklememişim yarısına geldim şu an.
Adım adım yaptığınıza emin olun. Sorun olmaması lazım. @KRALCAN uyumadıysan ilgilenir misin?

Kilit kalktı şimdi ne yapacağız.

Kilit kalktı. Şimdi ne yapıyoruz?
1627853633196.png

SS atayım bakın.

Son düzenleme:
Tamamdır başına CD eklememişim yarısına geldim şu an.

Kilit kalktı şimdi ne yapacağız.

Kilit kalktı. Şimdi ne yapıyoruz?
ThrottleStop FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -100 yapın Apply'a basın.

Yine ekranın orta üst kısmından bu sefer CPU Core'u seçin. Yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. Offset Voltage'i -100 ayarlayın. Apply'a basın.

Artık nasıl yapıldığını anladığınızı zannediyorum.
İntel GPU ve İGPU Unslice'a -100 Offset Voltage uygulayın. Apply'a basın.
System Agent'e -40 Offset Voltage uygulayın. Apply'a basın.

Bu ekranın orta üst kısmında 5 adet birimin hepsinin de IccMax değerini maksimum değerine alın. Apply'a basmayı unutmayın her birim için. Bu kısım önemli.

ThrottleStop fıvr sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mv yapın ve CPU cache için offset Voltage'i -100 yapın Apply'a basın.

Yine ekranın orta üst kısmından bu sefer CPU Core'u seçin. Yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. Offset Voltage'i -100 ayarlayın. Apply'a basın.

Artık nasıl yapıldığını anladığınızı zannediyorum.
Intel GPU ve iGPU Unslice'a -100 offset voltage uygulayın. Apply'a basın.
System Agent'e -40 offset voltage uygulayın. Apply'a basın.

Bu ekranın orta üst kısmında 5 adet birimin hepsinin de IccMax değerini maksimum değerine alın. Apply'a basmayı unutmayın her birim için. Bu kısım önemli.

Yaptım ve IccMax değerini hepsinde en yüksek olan 255 yaptım sırada ne var?
Bir de sağ altta bulunan yerde Save voltage immediatly e mi alayim yoksa Save voltages after throttlestops exist de mi kalsın?

Yaptım ve IccMax değerini hepsinde en yüksek olan 255 yaptım sırada ne var?
Bir de sağ altta bulunan yerde Save voltage immediatly e mi alayim yoksa Save voltages after throttlestops exist de mi kalsın?
Şimdilik kalsın o sağ en alt köşede 3 seçenekli kutu. Undervolt eğer başarısız olursa siz her ThrottleStop'u açtığınızda mavi ekranı yersiniz. En emin olduğumuzda yaparız.

Offset Voltage'leri şu şekidle güncelleyin. Sırasıyla yapın.
CPU Cache'i -115
CPU Core'u -115

Diğerleri aynı kalsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı