i7-10750H 5 GHz Yapma

Aynı işlemciye sahibim. Sana önerim throttlestop kullanarak undervolt yap. Çok iyi bir tercih değil ama ben hepsini 3.8 GHz yaptım. Tek çekirdek çalışsa da, hepsi çalışsa da 3.8 GHz'de çalışıyor ve 80 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda bir tık FPS kaybedersin ama görece serin çalışması, fan sesinin az olması daha iyi bence.
Anlıyorum evet, biliyorum undervolt falan benim de yapılı profilim var hatta hazırda duruyor okulda falan kullanırım belki diye(açılırsa artık tabi üniler) tercih meselesi yani genelde evdeyken fan sesi rahatsız etmiyor beni memnunum şu anki halinden, fan curve ü biraz arttırdım hatta daha düşük sıcaklıklarda daha çok fan çalışıyor 😂

Aynı işlemciye sahibim. Sana önerim ThrottleStop kullanarak undervolt yap. Çok iyi bir tercih değil ama ben hepsini 3.8 GHz yaptım. Tek çekirdek çalışsa da, hepsi çalışsa da 3.8 GHz'de çalışıyor ve 80 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda bir tık FPS kaybedersin ama görece serin çalışması, fan sesinin az olması daha iyi bence.

Hangi ayarları yaptınız acaba paylaşabilir misiniz? Bir de video düzenleme veya 3D modelleme programında kasma veya renderde ne kadar bir olumsuz etkisi oluyor deneme şansınız oldu mu?

Hangi ayarları yaptınız acaba paylaşabilir misiniz? Bir de video düzenleme veya 3D modelleme programında kasma veya renderde ne kadar bir olumsuz etkisi oluyor deneme şansınız oldu mu?
Çok olmaz. %10 falan etki eder.
Laptopu sattığım için atamam. Ayrıca silikon kalitesine göre kendin ayar yapmalısın.
Throttlestop'u açacaksın, FIVR'dan ilk CPU cache'in stabil olduğu değeri bul. Offset Voltage'i değiştiriyoruz burada, ilk unlock kısmından kilidi kaldır, sonra -70 ile başla, -5 düşür, TS Bench 960M test yap sıkıntı yoksa daha da düşür. Bende -110 da falan stabildi, şansa bağlı. TS Bench ile -130 yaptın hata çıktı diyelim, -120 yap bir de daha uzun test yap sıkıntı yoksa asıl işlemci voltajına geç.
İlk sol altta turbo limits'de hepsini 38 (3.8 GHz sabitleniyor böylece) yap. En üstteki 1-2'sini 40 yapabilirsin.
Sonra CPU Core kısmı olması lazım, oradan aynıları yap. -100'den başla, hata vermedikçe devam et -10'ar falan düşürerek. Aynısını yap. İşin bitince TS'nin Windows ile çalışması için başlangıç görevi oluşturabilirsin. Ben öyle yapmıştım. YouTube'da yeterli bilgiyi bulursun, nasıl yapılıyordu unuttum.

Çok olmaz. %10 falan etki eder.
Laptopu sattığım için atamam. Ayrıca silikon kalitesine göre kendin ayar yapmalısın.
ThrottleStop'u açacaksın, FIVR'dan ilk CPU Cache'in stabil olduğu değeri bul. Offset Voltage'i değiştiriyoruz burada, ilk unlock kısmından kilidi kaldır, sonra -70 ile başla, -5 düşür, TS Bench 960M test yap sıkıntı yoksa daha da düşür. Bende -110 da falan stabildi, şansa bağlı. TS Bench ile -130 yaptın hata çıktı diyelim, -120 yap bir de daha uzun test yap sıkıntı yoksa asıl işlemci voltajına geç.
İlk sol altta Turbo Limits'de hepsini 38 (3.8 GHz sabitleniyor böylece) yap. En üstteki 1-2'sini 40 yapabilirsin.
Sonra CPU Core kısmı olması lazım, oradan aynıları yap. -100'den başla, hata vermedikçe devam et -10'ar falan düşürerek. Aynısını yap. İşin bitince TS'nin Windows ile çalışması için başlangıç görevi oluşturabilirsin. Ben öyle yapmıştım. YouTube'da yeterli bilgiyi bulursun, nasıl yapılıyordu unuttum.

Bilgisayarı neden satmıştınız acaba? İşlemciden dolayı mı?

Bilgisayarı neden satmıştınız acaba? İşlemciden dolayı mı?
Hayır genel olarak laptoptan memnun kalmadım, masaüstü geçmeyi tercih ettim.
Zaten üniversiteye gideceğim diye aldım ama muhtemelen gidemeyeceğim uzunca bir süre.
Gerek virüs, gerek sınav sonuçları...

Not: Laptoptan memnun kalmadım derken, cihaz güzeldi ancak ben genel olarak laptopların bana göre olmadığını öğrendim. GL65 Leopard SFK-062 almıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı