i7 12700F açar açmaz 90 derece

Merhaba herkese, yeni bir sistem topladım (1 hafta bile olmadı alalı) gel gör ki PC'yi açar açmaz beni BIOS'a atıyor ve işlemci 88-90 derece arası oynayıp duruyor ve "overheat" diye uyarı veriyor. Bilgisayarın içi boş format attım yani içinde çalışan bir program yapması imkansız. BIOS'tan çıkıp Windows'a girebiliyorum fakat pervane sürekli en yüksek hızda çalışıyor ve 15-20 dk sonra PC kapanıyor. Bir daha açınca yine aynı şekilde overheat falan diyor.
Pervane işlemcinin kendisinin stok pervanesi ve sadece anakarta 2 pinini oturtabiliyorum. Sebebi o olabilir mi? Ama pervanesiz bile çalıştırsam açar açmaz BIOS'ta 90 derece görmesi mümkün mü?
Nasıl düzeltirim bu sorunu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim:
  • RTX 3070 Ti.
  • ASUS Prime Z690-A
  • Seasonic golden GX-850 Power.
  • Intel Core i7-12700F LGA1700.
  • Kingston DDR5 2X8.

Soğutucu tam oturmamış herhalde üstüne sucuk koysan pişer resmen 90 derece nedir?

Şuanda soğutucu alman gerekmiyor. Yaşadığın problem tamamiyle kontakt probleminden kaynaklanıyor. Çünkü yazdığın gibi 2 tane pinini oturtabilmişsin geriye kalan pinleri oturtamadığın için soğutucu bloğu ve IHS tam değişmiyor birbirine bu yüzden boşta bile 90 derecelere çıkabiliyor işlemci. Sıvı soğutma almana gerek yok. Stok soğutucuyu düzgün bir şekilde oturtmayı dene boştayken 40-45 derece olması lazım o işlemcinin stok soğutucu ile.

Dipnot : Kule tipi bir soğutucu 12700F için gayet yeterli.
Şimdi şöyle bir sorun var, biraz zorladım pervaneyi fakar 2 pimi oturtamıyorum, ana karta zarar veririm diye çok korkuyorum. Epey zorladım ''EPEY'' fakat hangi pimi takatsam karşısındaki pimler giremiyor.

yok, sistemi kuralı 1 gün oluyor , kurdum açtım windows 11 i kurdum kapandı açtım hop biostayım ve 90 derece .
Şimdi. Bu konudaki bütün mesajları boş ver çünkü nedense herkes saçmalıyor. Belli ki montajda hatalı yaptığın bir şeyler var. Çevrede montaj için destek alabileceğin deneyimli kimse yok mu?

Şimdi şöyle bir sorun var, biraz zorladım pervaneyi fakar 2 pimi oturtamıyorum, anakarta zarar veririm diye çok korkuyorum. Epey zorladım "epey" fakat hangi pimi takatsam karşısındaki pimler giremiyor.

Korkma bir şey olmaz kırmazsın soğtucular genellikle öyle sert olurlar zaten tüm gücünle bastır ortadan ikiye bölünecek değilya.

60 derece benim için çok okey bir ısı, eski PC de ağır yük altında 75 oluyordu. Eğer ki sorunumu çözecekse hemen alırım :)

Kasanıza uyumlu mu bir bakın isterseniz rastgele almayın.

Şimdi. Bu konudaki bütün mesajları boş ver çünkü nedense herkes saçmalıyor. Belli ki montajda hatalı yaptığın bir şeyler var. Çevrede montaj için destek alabileceğin deneyimli kimse yok mu?

Maalesef oturduğum semt, nasıl söylesem çok gelişmemiş ve bilgisine güvenebileceğim insanlar yok.

Korkma bir şey olmaz kırmazsın soğtucular genellikle öyle sert olurlar zaten tüm gücünle bastır ortadan ikiye bölünecek değilya.

Kasanıza uyumlu mu bir bakın isterseniz rastgele almayın.

Evet baktım uyumlu gözüküyor sitelerinde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı