i7 12700F açar açmaz 90 derece

Ana karta zarar vermekten korkuyorum, izledim videoları millet pıt pıt pıt pıt diye oturtuyo bi bana denk geldi heralde oturmayanı
İnce bir çizgi var orada dostum. Çok naif ve kibar olursan takamazsın. Ama böyle düşünerek aşırı sert de girişmemen lazım. Biraz zorlamaktan korkma.

İnce bir çizgi var orada dostum. Çok naif ve kibar olursan takamazsın. Ama böyle düşünerek aşırı sert de girişmemen lazım. Biraz zorlamaktan korkma.
Sizin bir öneriniz var ise soğutma konusunda açığım :) Komple söküp deniyeyim o zaman ama zerre umudum yok takabileceğime dair.

AMD/intel uyumumlu geçirmeli kule montajı yapsan delirirsin herhalde.
:) söküp takmaktan anlarım sorun o değil sorun bütün gücümü uygulasam bile pervaneyi otutturamamam.

Arkadaşlar sizlerin önerilerinize göre
- Pervanenin 4 pininide oturtmadığım sürece 90 derece görmem normal.
- Stok pervane yetersiz bu işlemci için kule yada sıvı soğutma almam lazım.
Bütün yardımlarınıza çok teşekkür ederim ama 90 derece açar açmaz nasıl normal olabiliyor anlamış değilim. Pervanesiz taksam bile 90 görmemem lazım diye düşünüyordum.

Son düzenleme:
Sizin bir öneriniz var ise soğutma konusunda açığım :) Komple söküp deniyeyim o zaman ama zerre umudum yok takabileceğime dair.

:) söküp takmaktan anlarım sorun o değil sorun bütün gücümü uygulasam bile pervaneyi otutturamamam.

Arkadaşlar sizlerin önerilerinize göre
- Pervanenin 4 pininide oturtmadığım sürece 90 derece görmem normal.
- Stok pervane yetersiz bu işlemci için kule yada sıvı soğutma almam lazım.
Bütün yardımlarınıza çok teşekkür ederim ama 90 derece açar açmaz nasıl normal olabiliyor anlamış değilim. Pervanesiz taksam bile 90 görmemem lazım diye düşünüyordum.
90 neden görmeyesin ? İşlemci elektrikle çalışıyor bildiğin üzere ve elektriği belli bir seviyenin üstünde çekiyor "Watt" değeri yani. O da ısınmaya sebep oluyor haliyle. 5 derece normalde sıcak gelmez ama elini o 5 derece üstünde uzun süre tutarsan elin ısınacak bir süre sonra. Anlatımım iyi değildir ama umarım anlatabilmişimdir :D

90 neden görmeyesin ? İşlemci elektrikle çalışıyor bildiğin üzere ve elektriği belli bir seviyenin üstünde çekiyor "Watt" değeri yani. O da ısınmaya sebep oluyor haliyle. 5 derece normalde sıcak gelmez ama elini o 5 derece üstünde uzun süre tutarsan elin ısınacak bir süre sonra. Anlatımım iyi değildir ama umarım anlatabilmişimdir :D
Gayet iyi anladım ama şunu kafam basmıyor benim, açıyorum pc yi hiçbir işlem yok iken 90 dereceye kadar çıkmasını sağlayacak nasıl bir yük altına giriyor. Fanı tam oturtursam o ısıyı nasıl 90 dan 60 a kadar azaltacak sadece rüzgar gücü ile :/ Kafamda çok soru var da işte :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı