i7 12700F açar açmaz 90 derece

Şimdi şöyle bir sorun var, biraz zorladım pervaneyi fakar 2 pimi oturtamıyorum, ana karta zarar veririm diye çok korkuyorum. Epey zorladım ''EPEY'' fakat hangi pimi takatsam karşısındaki pimler giremiyor.
İnsanlar intel stok soğutucu ve 12700F ile Intel XTU benchmark testinde 90C civarı alıyor. Kesinlikle kontakt problemin var. Eğer diyorsan ki soğutucunun ayaklarından birisini kesin kırdım oturmuyor o zaman bir soğutucu alabilirsin. Çünkü stok soğutucu büyük ihtimalle yeterli. Çünkü bu 12700F "K" değil. Video bırakıyorum aşağıya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açar açmaz hemen 80 derece olmaz; havalar sıcak 3-5 dk sonra 80-90 derece oluyorsa normal. Soğutucunun işlemci ile teması sağlanmalı. yoksa ne yapsanız boş.. oda sıcaklığında 30derecenin üstünde sıcaklık var
Böyle güçlü bir işlemci için elbet stok soğutucu yük altında yeterli gelmez. Çok pahalı bir sistem toplamışsınız. Sıvı soğutma ya da 4veya 6pin kule soğutucu fiyatları gözünüzü korkutmaz. Alın gitsin.

Dostum foto çeksen de belli olmayabilir ufak bir aralık bile kalmış olabilir. Tekrardan söküp takman lazım ya da tam temas etmeyen yeri tekrar oturtman, ikisinden biri. Bende anlamadım arkadaşlar fazla saçmalamış yok stok soğutucu, yok sıvı soğutucu. Adam pc'yi açar açmaz işlemci ısınıyor diyor :D

Valla ben böyle güzel bir işlemciye diğer bileşenler ne olursa olsun şöyle sağlamından sıvı soğutucu takılması taraftarıyım.

Dostum fotoğraf çeksen de belli olmayabilir ufak bir aralık bile kalmış olabilir. Tekrardan söküp takman lazım ya da tam temas etmeyen yeri tekrar oturtman, ikisinden biri. Bende anlamadım arkadaşlar fazla saçmalamış yok stok soğutucu, yok sıvı soğutucu. Adam PC'yi açar açmaz işlemci ısınıyor diyor :D

Vallahi ben böyle güzel bir işlemciye diğer bileşenler ne olursa olsun şöyle sağlamından sıvı soğutucu takılması taraftarıyım.

Aynen katılıyorum. Ancak sistemin özelliklerine bakınca bu sistem stok soğutucu ile kullanılmaz 🙂 yük altında stok soğutucu yine yetersiz kalacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
(Kalitesizlik için kusura bakmayın hızlıca oldu :) )

Hocam fotoğrafta soğtucunun aralarınıda gösterin.
Pervane ile işlemci arasına kadar sokamıyorum o kadar bi boşluğum olmuyor maalesef. Anca attığım fotoğraflar kadar yaklaşabiliyorum

Dosya Ekleri

• 946bc867-bbb0-4f99-9782-e83358b3d49a.jpg
    946bc867-bbb0-4f99-9782-e83358b3d49a.jpg
    145,5 KB · Görüntüleme: 67
(Kalitesizlik için kusura bakmayın hızlıca oldu :) )

Pervane ile işlemci arasına kadar sokamıyorum o kadar bi boşluğum olmuyor maalesef. Anca attığım fotoğraflar kadar yaklaşabiliyorum

O ayakları oturtursan boştaki sıcaklığın 40C'ye kadar düşecek.

Aynen katılıyorum. Ancak sistemin özelliklerine bakınca bu sistem stok soğutucu ile kullanılmaz 🙂 yük altında stok soğutucu yine yetersiz kalacaktır.
Vallaha ben sıvı kule farketmez almaya hazırım ama bana %100 çözüm budur diyebilir iseniz.

O ayakları oturtursan boştaki sıcaklığın 40C'ye kadar düşecek.
Sorun şu o iki pini oturtunca soldaki 2 pin çıkıyor. Epey zorladım fakat beceremiyorum :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı