i7-4510U laptop için Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
11
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
Laptop tam modeli HP 250 G3 (l3Q03es), RAM'i 16 GB yapılmış durumda ve 240 GB WD Green SSD takılı. Windows 10 ağır geliyor, LTSC sürümleriyle de uğraşmak istemediğimden Linux dağıtımı arıyorum. RAM kullanımı sıkıntı değil zaten 16 GB var ancak işlemciyi yormayan bir dağıtım lazım. Reborn OS denedim ancak başlatılırken hata verdiğinden başka bir dağıtım bakıyorum. Ne önerirsiniz?

Laptop tam modeli HP 250 G3 (l3Q03es), RAM'i 16 GB yapılmış durumda ve 240 GB WD Green SSD takılı. Windows 10 ağır geliyor, LTSC sürümleriyle de uğraşmak istemediğimden Linux dağıtımı arıyorum. RAM kullanımı sıkıntı değil zaten 16 GB var ancak işlemciyi yormayan bir dağıtım lazım. Reborn OS denedim ancak başlatılırken hata verdiğinden başka bir dağıtım bakıyorum. Ne önerirsiniz?
Günlük işlere kullanılacaksa Debian + XFCE öneririm.

Arch OS kullanabilirsin, minimal bir GNOME deneyimi yaşatır eğer kurulumda slim mod seçersen.

GNOME yerine daha hafif masaüstü gerekirse Arch + XFCE iyidir.

Günlük işlere kullanılacaksa Debian + XFCE öneririm.
Debian çok hantalmış gibi geliyor bana.

Arch OS kullanabilirsin, minimal bir GNOME deneyimi yaşatır eğer kurulumda slim mod seçersen.

GNOME yerine daha hafif masaüstü gerekirse Arch + XFCE iyidir.
Arch OS dediğiniz saf Arch mı yani?

Fedora öneririm i3 6006U 4 GB DDR4 RAM 500 GB HDD laptopta gayet akıcı çalışıyor.
Fedora öneririm.
Telemetri işinden ötürü Ultramarine olarak kurabilirim belki.

Dağıtımlar değil, masaüstü ortamları fazla kaynağı kullanır. Ne kullanırsan kullan hafif masaüstü ortamlarını kullan. XFCE veya LXDE öneririm. Yeni başlayan birine de Arch önerilmez. Fedora öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı