i7 4770 için fan önerisi

Hocam diğer tırnakları da çıkartım fanı öylece bırakın, sonra kasayı yan yatırınki fan düşmesin, ben 2 aydır öyle kullanıyorum sorun çıkarmıyor yeni fan gelene kadar kullanabilirsiniz.
Fan olarak bundan mükemmeli yoktur. Zaten yorumlardan anlayabilirsiniz.

Hocam bu X90 ben X93 aldım daha iyi midir?

Hocam RAM'lere çarparsa fanı ayırabiliyorsunuz. Çıkartın biraz yukarıya takın RAM'den yarım CM yukarıda olması yeterli bende öyle yaptım.

Mümkün ise bir fotoğraf atabilir misiniz bende sizinki gibi yapayım RAM'lere çok yakın çünkü. Bir de yorumlarda takmak çok zor falan demişler YouTube'dan mi izlemeliyim yoksa kullanma kılavuzumu.

Mümkün ise bir fotoğraf atabilir misiniz bende sizinki gibi yapayım RAM'lere çok yakın çünkü. Bir de yorumlarda takmak çok zor falan demişler YouTube'dan mi izlemeliyim yoksa kullanma kılavuzumu.
Bence video izleyerek yapın ama yine de klavuza da göz gezdirin. Önce sizdeki kırık olanı sola döndürerek çıkartın sonra yenisini çapraz şekilde sadece bastırın ama çaprazlamasına bastırın.

Fanı çıkartacaksınız yanında demirleri var çekin çıkar. Sonra soğutucuda 2 tane demir çentik olacak onun basma yeri olmayan kısmı önce elinizle takın basma yeri olan kısmı elinizle sertçe bastırın isterseniz 2 parmak basın biraz güç gerekli. En son fanı takarsınız.

Fan kasanın önüne bakacak egzoz fana doğru üfleyecek.

@enversosa @buyuksel hocam 70 dereceden 27 dereceye düştü yükteyken de 60'ı geçmiyor 51 55 arası, eskiden 99 cpuydu. Galiba takarken 1 pinini AMD'ye uyumlu yerden taktım oturdu ama geri çıkar mı emin değilim :) bundan sonra sürekli bu fanı kullanmak zorunda olabilirim.

Boşta stok fanda 30 civarları verir zaten. Muhtemelen takarken tam oturtamadın sanırım. O yüzden öyle yüksekti. Hayırlı olsun diyelim. Sistem değişikliğine gitmedikçe soğutucuyu sökmemeni öneriririm. Arasıra temizlik için fanları sökmen gerekebilir. Fan soğutucu arasına zamanla toz birikir.

Boşta stok fanda 30 civarları verir zaten. Muhtemelen takarken tam oturtamadın sanırım. O yüzden öyle yüksekti. Hayırlı olsun diyelim. Sistem değişikliğine gitmedikçe soğutucuyu sökmemeni öneriririm. Arasıra temizlik için fanları sökmen gerekebilir. Fan soğutucu arasına zamanla toz birikir.

1. hocam stok fanımın PIN'i kırıldı o yüzden alıyordum yazmıştım sebebini. 2. olarak hocam termal macunu nereye süreyim sökmeden.

@enversosa @buyuksel hocam 70 dereceden 27 dereceye düştü yükteyken de 60'ı geçmiyor 51 55 arası, eskiden 99 cpuydu. Galiba takarken 1 pinini AMD'ye uyumlu yerden taktım oturdu ama geri çıkar mı emin değilim :) bundan sonra sürekli bu fanı kullanmak zorunda olabilirim.
Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın. 😇

Termal macun sürmek için soğutucuyu sökmeniz lazım. İşlemcinin üzerine sürülecek bakır blok ile temas edecek şekilde nokta şeklinde yapıp spatula vb yardımıyla yayın her tarafına az gelirse az daha sürün taşmayacak kadar.

Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın. 😇

Termal macun sürmek için soğutucuyu sökmeniz lazım. İşlemcinin üzerine sürülecek bakır blok ile temas edecek şekilde nokta şeklinde yapıp spatula vb yardımıyla yayın her tarafına az gelirse az daha sürün taşmayacak kadar.
takana kadar ömrüm bitti hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı