i7 4770 ve 1050 Ti Anlık Takılma Sorunu

yekizm

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte Z590 Aorus Ultra Anakart
İntel i5-10600KF İşlemci
Asus Tuf Gaming Rtx 3060 Tİ V2 OC Ekran Kartı
3000 MHZ CL 15 32 GB RAM
Merhaba, bende anakart olarak ESC H81H3-M4 - i7 4770 - 8 GB RAM - Gaming X 1050 Ti 4 GB var. Bu sistemde 630 takılıydı. 1050Ti alınır mı diye düşünürken, Technopat konularında daha önce birileri sormuş, alınır darboğaz yapmaz vs şeyler yazılmış. Ben de aldım, taktım sıkıntı yok. Bu arada PSU da değiştim RAMPAGE 500 watt da PSU aldım. PUBG'de işlemcim %15-30 arasında seyrederken, ekran kartım %90-100'lerde. FPS değerlerimse ultrada 70 ile 40 arasında oynuyor, sürekli drop düşmesi oluyor. Medium'a çektiğimde 100 ila 70 arasında oynuyor ama sürekli drop düşüyor, bunun sebebi nedir? İşlemcim neden %100 kullanılamıyor. Normalde bu sistemde darboğaz olmaması gerekir öyle değil mi ya da olur mu? i7 - 4770 modellerinde 3.9'a kadar çıkılabiliyor sanırım, bunu nasıl çıkartabilirim, sizce sorun ondan mı kaynaklanıyor? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın işlemcine göre darboğazda. GTX 1060 3GB ekran kartı sorununu çözer diye düşünüyorum. Elindekini iade edip para iadesi alabiliyorsan GTX1060 ya da daha üstü bir model alabilirsin. Para iadesi yoksa elindeki ekran kartını satıp GTX 780Ti ya da GTX 970 alabilirsin. Bu kartlar darboğaz oluşturmayacaktır.
Detaylı test yapmak için Google dan bottleneck test diye aratabilirsin. İşlemcine ve anakartına uyumlu tabir gereği "runs better together" ekran kartı bulabilirsin.

Ekran kartın işlemcine göre darboğazda. GTX 1060 3GB ekran kartı sorununu çözer diye düşünüyorum. Elindekini iade edip para iadesi alabiliyorsan GTX1060 ya da daha üstü bir model alabilirsin. Para iadesi yoksa elindeki ekran kartını satıp GTX 780Ti ya da GTX 970 alabilirsin. Bu kartlar darboğaz oluşturmayacaktır.
Detaylı test yapmak için Google dan bottleneck test diye aratabilirsin. İşlemcine ve anakartına uyumlu tabir gereği "runs better together" ekran kartı bulabilirsin.
Anlıyorum, Ama technopatın konularında baktım youtubedan araştırdım 1050ti ve i7 4770 darboğaz yapmıyor kimsede, Sizce sorunum anakarttan kaynaklanabilirmi ? Yoksa kesinlikle ekran kartının yada işlemcinin değişmesimi gerek.

Öncelikle Darboğaz Nedir? konusuna göz atmalısınız. Sisteminizde "bilinen şekilde" darboğaz söz konusu değil. Kendi sistemimden örnek verecek olursam i7-4790K ve GTX 1050 Ti kullanıyorum ve herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. Evet ikimizin işlemcisi de mevcut ekran kartlarımız için fazlasıyla güçlü, fakat bu durum performans kaybı yaşatmayacağı gibi ileride ekran kartını yükseltmek istediğimizde bizi idare edecek durumdadırlar. Sorun sürücülerinizde olabilir, BIOS sürümünüzden kaynaklı olabilir, güç kaynağınızdan kaynaklanabilir. Sadece PUBG için değil, birkaç oyunla daha deneme yapıp durumu gözlemlemelisiniz.

RAM kaynaklı donmalar ya da takılmalar yaşıyor olman da muhtemel. 8GB RAM kullanıyordum. 16GB'a yükselttim; ani kasılmalar, ani fps düşüşleri kesildi. Ekran kartın bence iyi bir sorun yok ama testlere göre %36 lık darboğaz oluşturuyor.

372719

Ekran kartımı şuan değiştiremem diyorsan;
Anakartın pek iyi değil özellikle Mhz açısından. Değiştirmen faydalı olur, geleceğe yönelik. RAM'i 16 GB yapmak da muhtemelen sana yardımcı olabilir. İşlemcini değiştirmene gerek yok.

Yine de sorunun farklı bir yerde olduğunu düşünüyorum. Bende de 4x2 8GB RAM var. Ve o siteye göre durum şu şekilde;

372722

Yükte ki sıcaklık değerlerine de bakılmalı.

Bellek takviyesi yaptığında sorunun çözülecektir. Windows 10 ve güncel oyunlarda 16 GB bellek şart oldu.
PUBG yer yer 6-7 GB bellek kullanıyor. Windows 10 2 GB yakın zaten kullanıyor. Arka planda Discord, Spotify filan açınca yetersiz kalıyor.

Bellek takviyesi yaptığında sorunun çözülecektir. Windows 10 ve güncel oyunlarda 16 GB bellek şart oldu.
PUBG yer yer 6-7 GB bellek kullanıyor. Windows 10 2 GB yakın zaten kullanıyor. Arka planda Discord, Spotify filan açınca yetersiz kalıyor.
Bir 8 gb ram daha alıcam teşekkür ederim
20190225_211459.jpeg
20190225_211013.jpeg

Öncelikle Darboğaz Nedir? konusuna göz atmalısınız. Sisteminizde "bilinen şekilde" darboğaz söz konusu değil. Kendi sistemimden örnek verecek olursam i7-4790K ve GTX 1050 Ti kullanıyorum ve herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. Evet ikimizin işlemcisi de mevcut ekran kartlarımız için fazlasıyla güçlü, fakat bu durum performans kaybı yaşatmayacağı gibi ileride ekran kartını yükseltmek istediğimizde bizi idare edecek durumdadırlar. Sorun sürücülerinizde olabilir, BIOS sürümünüzden kaynaklı olabilir, güç kaynağınızdan kaynaklanabilir. Sadece PUBG için değil, birkaç oyunla daha deneme yapıp durumu gözlemlemelisiniz.
Sizce bu darboğazmı peki, Bios sürümüm eski olabilir. Haklısınız galiba. Stock powerım 250 watti 1050 ti alırken yanında ssd hediye ettiler vatanda crucial marka 120 gblık onun yanında bende 500 watt rampage power satın aldım
20190225_211459.jpeg
20190225_211013.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı