i7 4790 (DDR3) vs i5 6600K (DDR4) Sistem

@Seçkin Öztürk Bence pek geleceğe yönelik olmaz tamam 14nm üretim teknolojisi düşük güç tüketir ancak Hyper-Treading teknolojisini desteklemiyor. Yani anlayacağın i7 6700K 'ya yönelmeni tercih ederim eğer geleceğe yönelik olacaksa bir tek o olur :)
O zaman i7 4790 alınabilir bir seçenek mi ? Bunu mu anlamalıyım :) ?

@Seçkin Öztürk @Winston light

Hocam i7 4790K 4 Fiziksel, 4 Sanal Çekirdek bulunuyor ve tek çekirdek performansı i5 6600K 'dan daha yüksek.

-Hyper-Treading için verilirmi sorusuna şöyle yanıt vereyim; Pentium g3258 ile i3 4160 arasında 200TL civarı bir para dönüyor, Pentium G3258 Hyper-Treading bulunmayan, çarpan kilidi açık bir işlemci hatta 4,5GHz kadar hız aşırtanlar gördüm ki bunun H81 yonga seti üzerinde yapabiliyorlar tek çekirdek performansı dahi i3 4160 'dan daha iyi ancak i3 4160 Hyper-Treading sayesinde oyunlar ve ufak çaplı render işlemlerinde G3258 'den daha fazla performans veriyor.

Olayı bizim bir atasözümüzle özetleyeyim Hyper-Treading 'in faydası şu; "Bir elin nesi var? iki elin sesi var"

Not: Ben arkadaşın i7 6700K almasından yanayım eğer Skylake geçilecekse şuan favorim o :)

i7 6700K alacak gücüm yok maalesef hatta i5 6600k bile şu an doların halinden dolayı aşıyor. Bu yüzden i7 4790 tercih edersem üzülür müyüm diye öğrenmek istedim. i7 4790K değil onu da belirteyim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı