İ7 4790K ısınma sorunu

Hotplane

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Intel 4790k, MSI Z97 GAMING 7 sistemim var. Soğutucum COOLER MASTER RL-S12V-24PK-R2 SEIDON 120V V2 Sıvı İşlemci soğutucusu.
4.4ghz 1.2V'de AIDA64 stabilite testinde sıcaklık 15 dakika içinde 95 dereceyi buluyor. Prime95 testinde ise direk 100 dereceden başlıyor sıcaklık haliyle bende hemen iptal ediyorum. BIOS'ta CPU Core Volatage 1.3 e ayarlayınca renk kırmızı oluyor.
Sistemi alalı bir hafta olmadı. Bu sıcaklık değerleri normal midir? Volt değerini 1.3'e çıkartamıyorum sorun nedir acaba?
Son olarak, sistemi inventus'dan topladım geri göndermem gerekir mi sizce?

Şu an termal macunu kontrol etmek için müsait bi durumda değilim. Müsait olduğum en kısa sürede kontrol ederim.
BIOS ayarları bu şekilde:

IMG_0109.jpg

IMG_0110.jpg

IMG_0111.jpg

IMG_0112.jpg

IMG_0113.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Seidon 120V'nin pompasını yanlış porta takmış olabilirsin.

Fan portlarını kontrol ettim doğru yerdeler. Montaj inventus'da yapıldı montajda pek sorun yok gibi görünüyor. Yalnız dediğim gibi BIOS'DA 1.3V'de kırmızılaşıyor voltaj. Sistem 4.4ghzde stabilite testinde 96 dereceleri görüyor (AIDA64 stabilite testinde). Prime 95'de direk 100 dereceden başlıyor teste. Bu arada 20 dakikalık bir oyun oynama sürecinden sonra ekran kartı sıcaklığı 80 dereceye ulaşıyor. FPS'de düşüş olmuyor ama ekran kartı çok ısınıyor. Ekran kartım GALAX GTX970 HOF 3 fanlı. Bu sorunların temelinde voltaj sorunu olabilir mi diye bir soru geldi aklıma. Voltajı bildiğim kadarıyla PSU dağıtıyor ve PSU'da bir dengesizlik varsa bunun bütün bileşenleri etkilemesi mümkün olabilir. Bu da bana sıcaklık bazında yansıyor olabilir diye düşündüm bilmiyorum belki de hatalıyımdır. GPU değerleri 20 dk'lık bir oynama sürecinden sonra bu şekilde
gpu.80C.jpg
gpuz.77.jpg

Bu da stabilite testi 15 dakikalık
stabilitytest.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim sistemi yeni topladım ve açıkçası biraz hevesim kırıldı bu konulardan dolayı.

@JaroxJamaica @Recep Baltaş bir çözüm yok mudur? Inventus teknik servisi ile görüştüm 1.3V'y bios ta kırmızı göstermesinin herhangi bir şeyle alakalı olmadığını yalnızca biosun kendi koduyla alakalı olduğunu söyledi. Ayrıca ekran kartı için 80 derecenin normal bir sıcaklık olduığunu, GPU'ların 125 dereceye kadar izin verdiğini söyledi. Bilgim olmadığı için pek birşey söyleyemedim ama pek mantıklı gelmedi bana. Sizin görüşleriniz nelerdir merak ediyorum

Voltaj çok yüksek. Sanırım anakartın kendi verdiği voltaj bu. Aynı anakart ve işlemciyi 1.175V ile 4.4 GHZ'de kullanıyorum. Voltajı düşürerek sıcaklıklarda 15-20 derece düşüş sağlayabilirsin.

Deneyeceğim

Termal macunu kontrol ediniz ve soğutucuyu düzgün oturttuğunuzdan emin olun.
Voltaj yükseltememe durumuna gelecek olursak. O ekranın komple resmini çekip atar mısınız? Bir inceleyelim neyi ne yapmışsın.

Hocam dönmediniz, bir fikriniz yok mu bu konuda sıkıntı devam ediyor

4.4 GHZ her islemci cikamayabilir. Ciksa bile yuksek voltaj isteyecektir. Yuksek voltaj sicakligi arttirir.Olabildigince dusuk voltaj yuksek frekansi yakalamaya calisin. 4.3 GHZ hizinde islemcinin stabil kaldigi voltaj nedir ? 4.3 GHZ hizinda voltaji biraz dusurebilirseniz sicaklik sorununuz cozulecektir.

OC genie 4.4 hızında çalıştırırken ben neden 4.3'te çalıştırmaya çalışayım ki bu mantıklı mı? Yani sistemin bana 4.4'te çalıştırabilirsin diyorsa ve bu durumda sistem stabil değilse, frekansı düşürmektense sistemde bir sıkıntı olduğunu varsaymak daha doğru olmaz mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı