i7 4790K ve GTX 970 Sistem Yükseltme

Ekran kartı olarak.. Msı gtx970 mi, Asus gtx 970 mi ?

• MSI

Oy: 33 75,0%
  • Asus

Oy: 11 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    44
Yer
Kocaeli/Gebze
Öncelikle herkese merhabalar. Şu an bir sisteme sahibim fakat anakart, ekran kartı ve işlemciyi değiştireceğim. Öncelikle şu anki sistemimi yazayım sizlere ;

• AMD FX-6100 3.3 ghz
  • Gigabyte 970a-ds3 Anakart
  • AMD Sapphire HD7850 2G 256 bit (O.C'siz)
  • 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz Ram (4x2)
  • 550 W High Power PSU.
  • Seagate 1 TB 7200 RPM HDD

Almak istediğim parçalar ise şöyle:
Bu parçaları alırsam da 750w +80 bir PSU almayı planlıyorum 3 Ay içerisinde. Sizin tavsiyelerinize inanın ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim ASUS'ta MSİ'de ekran kartında birbirleriyle sonuna kadar yarışabilecek markalardır. MSİ'ın fiyat konusunda yaklaşık 100TL gibi avantajının olması daha düşük bir performans anlamına gelmez. Her ikisine de bak hangisi görünüş olarak hoşuna gidiyorsa al. Belki aralarında 1/100 gibi bir oranda performans farkı olur belki olmaz. Anakart konusuna gelecek olursak @AlphaOMG ile aynı fikirdeyim MSİ z97 Gaming 5 sana yeterli olacaktır. İşlemcideyse ben 4790K tavsiye ederim çünkü tavsiyemizde anakart O.C. Genie ye sahip bir kart CPU için 400Mhz azımsanacak bir miktar değil.

Öncekikle kusura bakmayın konuyu yanlış yere açtığım için yetkilerim kısıtlandı sizlere cevap veremedim. @Melih Seçgin ve @AlphaOMG yardımlarınız için çok teşekkürler fakat.Z97 Gaming 5 benim için pahalı bir kart.Msı Z87-G45 Gaming Anakartı almayı düşünüyorum ben,bunun bir sakıncası var mıdır performans olarak?. Sağdan soldan az da olsa para bakımından kısmalıyım,fazlaya kaçamam.İntel 4790 K yerine i-7 3770K alsam ne zararım olur ? 4790K da 4 çekirdekli 3770K'da 4 çekirdekli diye biliyorum ben.Ekran kartına gelecek olursak Coil whine MSI'da daha fazla olduğu(yani söylentiler ve araştırmalarım sonucu konuşuyorum Msı'da o tıslama sesi daha da gürmüş) için açıkçası biraz tırstım ama anakartımı Msı alacağıma benziyor,Asus serisinden anakart tavsiye ederseniz fiyatı 400'ü geçmeyecek i-7 için her türlü düşüncelerinizi değerlendiricem.Yukarıda yaptığım ankette Msı daha fazla tercih edilmiş ama gönlüm sanki Asus'dan yana :).Tabi bu Msı anakartlarında rahatlıkla O.C yapıldığınıda okudum o da önemli benim için.Msı 970'de O.C için modlar bulunuyor bu çok hoşuma gitti.Yani canımı sıkan konu anakart.Onu da tam kararlaştırırsam herşey çok güzel olacak.İ-7 4790K almam konusunda emin misiniz ? 3770K alsam oyunlarda fps sıkıntısı çeker miyim? Dayz ve Arma3 de yukarıda yazdığım Amd işlemcili sistemimde sıkıntı çekiyorum.Battlefield 3 tarzı oyunlarda (online) hiç bir sıkıntım yok tabi ki de.Yardımlarınızı bekliyorum ona göre hareket edeceğim fikir ve düşüncelerinize çok önem veriyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:
Öncekikle kusura bakmayın konuyu yanlış yere açtığım için yetkilerim kısıtlandı sizlere cevap veremedim. @Melih Seçgin ve @AlphaOMG yardımlarınız için çok teşekkürler fakat.Z97 Gaming 5 benim için pahalı bir kart.Msı Z87-G45 Gaming Anakartı almayı düşünüyorum ben,bunun bir sakıncası var mıdır performans olarak?. Sağdan soldan az da olsa para bakımından kısmalıyım,fazlaya kaçamam.İntel 4790 K yerine i-7 3770K alsam ne zararım olur ? 4790K da 4 çekirdekli 3770K'da 4 çekirdekli diye biliyorum ben.Ekran kartına gelecek olursak Coil whine MSI'da daha fazla olduğu(yani söylentiler ve araştırmalarım sonucu konuşuyorum Msı'da o tıslama sesi daha da gürmüş) için açıkçası biraz tırstım ama anakartımı Msı alacağıma benziyor,Asus serisinden anakart tavsiye ederseniz fiyatı 400'ü geçmeyecek i-7 için her türlü düşüncelerinizi değerlendiricem.Yukarıda yaptığım ankette Msı daha fazla tercih edilmiş ama gönlüm sanki Asus'dan yana :).Tabi bu Msı anakartlarında rahatlıkla O.C yapıldığınıda okudum o da önemli benim için.Msı 970'de O.C için modlar bulunuyor bu çok hoşuma gitti.Yani canımı sıkan konu anakart.Onu da tam kararlaştırırsam herşey çok güzel olacak.İ-7 4790K almam konusunda emin misiniz ? 3770K alsam oyunlarda fps sıkıntısı çeker miyim? Dayz ve Arma3 de yukarıda yazdığım Amd işlemcili sistemimde sıkıntı çekiyorum.Battlefield 3 tarzı oyunlarda (online) hiç bir sıkıntım yok tabi ki de.Yardımlarınızı bekliyorum ona göre hareket edeceğim fikir ve düşüncelerinize çok önem veriyorum arkadaşlar.
Yeni nesille devam etmek varken neden eskiye takıldın :). Eğer profesyonel işlerle uğraşmıyorsan i7'ye bile gerek yok. Al i5 4690K yanınada MSI Z97 Gaming 5 mis gibi kullan. Böylelikle daha bileşenler daha homojen olur.

@Recep Baltaş Abi çoğu kişinin sisteminde en az 750W Psu görüyorum inventusa da sordum onlar 750+80 bronz önerdiler OCZ marka.Ayrıyetten bu i-7ler kendiliğinden mi O.Cleniyor yoksa biostan biz tek tıkla oc modunumu acıyoruz.Bendeki 550 w cidden yeter diyorsan beni masraftan kurtarmış olursun :)

4790k yeni seri işlemci olduğu için sadece z97 de çalışmıyor mu? Z87 desteklemiyor benim bildigim.

O da 1150 Soket z97 de.Benim bildiğim destekliyor.

4790k yeni seri işlemci olduğu için sadece z97 de çalışmıyor mu? Z87 desteklemiyor benim bildigim.

PcPartpicker sitesinde yazana göre Combo oluyor i-7 4790K ve z87-g45 gaming anakart ile.tam uyumlu yani z97 dediğim gibi pahalı bana göre z87-g45 gaming alıcam herhalde.

z97 chipset overclock yapmak içindir. K çarpanlı bir işlemci seçtiğiniz için z97 yonga setli bir anakart tercih etmelisiniz. OC yapmayacaksanız i7 4790'ı direk alabilirsin. Gaming 5 kullanış açısından çok kolay. Fiyat abartılıysa Gaming 3te alınabilir ama 3te biraz dahha özellikler kısıtlı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı