İ7 5930K ve Asus GTX 780 Ti ROG Matrix tabanlı sistem toplama

32 GB 2666 Mhz kesinlikle.

Aldığın gün 3000'e çıkarıp render alıp test edersin, gecikme süresi artmasına rağmen render'a katkısı seni mutlu ederse o ayarda bırakırsın. Anakartta profilleri var UEFI biostan girip şıp diye bulabileceğin kadar kolay.

Bak mesela bunu bir incele. Ben gecikme süresi en düşük, GB olarak en büyük RAM'den yanayım mesela.
Eki Görüntüle 27471
Yani birde Rampage V anakartta RAMDisk desteği var. Ayırırım 4-5 GB, kurarım oraya Max'i çok daha rahat ederim.

RAMDisk.jpg

Birde Ram'ler CL değeri düşük.Diğer muadillerin CL'si 15'ken benimki 13.Buda + puan herhalde değil mi dostum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle çok güzel olur :D , zaten Samsung SSD alıcaksın, RAID'e bile gerek yok aslında, tek 512 GB alıp rapid modda RamDiske yakın bir hız elde edebilirsin ( O da birazcık ram yiyecektir, Ram'i cache bellek olarak kullanıyor). Ama yinede 32 GB fazlasıyla yetecektir. Bir çok seçeneğin mecvut.

Ben 4.5 GB yazma 7 GB okuma hızı gördüm ; 4790K + Maximus VII Ranger + 8 GB DDR3 1866 pc ile.

Aynen öyle çok güzel olur :D , zaten Samsung SSD alıcaksın, RAID'e bile gerek yok aslında, tek 512 GB alıp rapid modda RamDiske yakın bir hız elde edebilirsin ( O da birazcık ram yiyecektir, Ram'i cache bellek olarak kullanıyor). Ama yinede 32 GB fazlasıyla yetecektir. Bir çok seçeneğin mecvut.

Ben 4.5 GB yazma 7 GB okuma hızı gördüm ; 4790K + Maximus VII Ranger + 8 GB DDR3 1866 pc ile.
Ramlerin CL13 olma olayına ne diyorsun dostum benim avantajıma mı bu? Senide sömürdük ama yapacak birşey yok :)

DDR4 için CL13 şuan en iyi değer sayılır. Daha da oturduğunda ne olur bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda tek 16 GB'lık kitler çıkacak. O yüzden 8 slotluk anakartı 4 GB'lık ramler ile doldurmak çok mantıksız, en azından sen 8GB'lık 4 tane takacaksın.

32 gb ddr4 ramler 1600 tl ben 3000 mhz 16 gb ddr4 rami 980 tl ye aldım üstelik intel XMP ile direkt 3000'e çıkıyo.
Ben bir vesile ile 2666 mhz 16 GB 600'e getirtiyorum.32 gb 1200 ediyor.Sen hangi ram'i aldın 3000 mhz'den 980 tl'ye ?

DDR4 için CL13 şuan en iyi değer sayılır. Daha da oturduğunda ne olur bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda tek 16 GB'lık kitler çıkacak. O yüzden 8 slotluk anakartı 4 GB'lık ramler ile doldurmak çok mantıksız, en azından sen 8GB'lık 4 tane takacaksın.
yok benimkilerde 4'erden 8 tane 32 GB.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı