Seidon 120V sıvı soğutma kullanıyorum fakat sistem boştayken bile 45 dereceden aşağı düşmüyor. CS:GO gibi oyunlarda inanılmaz performans düşüşü yaşıyorum. Sıvı soğutmayı değiştirsem sıkıntı çözülür mü ? Bu arada kasada iç havalandırma yok.
Elini PC açık iken fanın önüne koyarak anlayabilirsin.
Kasanın ön tarafındaki içeri (yani dışarı değil) akmalı, arkasında ki arkaya (yani dışarı) akmalı, üstteki ise üstte (yani dışarı) akacak şekilde olmalı.
Parlayan kısım kasanın dış tarafına doğru bakıyor, diğeri de aynı şekilde Cooler Master yazısı içeri doğru. Sanırım öndekini ters çevirmem lazım.
Üstüne takamıyorum maalesef sığmıyor![]()
Sıvı soğutmayı alalı 5-6 ay oldu. En son kasayı 2-3 ay önce temizlettim.Şu an fan havayı örtüye doğru alıyor. Bu şekilde ön tarafa takıp tam terisini de arkaya takarsan normale getirmiş oluyorsun.Hava soğutma olsaydı kapağa da bir adet fan tak falan derdim ama sıvı soğutma. Radyatör belki toz bağlamıştır falan bilmiyorum baktın mı onlara?
2 saat önce CS:GO oynadım. Oyunu kapatıp kontrol ettim max değerde 90 gözüküyordu.Termal macun 10-20 derece fark ettirmez. İşlemci de O.C var ise Underclock edin, yoksa da underclock edebilirsiniz, belki fazla voltaj veriyosunuzdur ona bakın.
Bu arada işlemcinin 70-80 derece arası oynadıgını gördüm eski yorumlarda. Bunlar normal değerler. Sıvı soğutma kullandıgınız için zaten siz hiç bir zaman kasa içi sıcaklığından etkilenmediniz işlemci sıcaklığı bakımından. Bu konuyu çözemeyiz çünkü zaten çözülecek bir şey yok.![]()
Nasıl arttırabilirim ?Soğutucunun fanlarının hızları kaç RPM'de ayarlı. Yüksltmeyi denediniz mi? Otomatikte ise kendiniz manuel olarak ayarlamaya çalışın, 1000-1100RPM civarına almayı deneyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.