i7 6800K ve GTX 1070 Sistem Toplama

GTA V, Far Cry Primal, Far Cry 4, Watch Dogs (Watch Dogs'ta bile 180-240FPS arası veremiyor. Acaba Watch Dogs 2'de neler olacak?) Fallout 4, Batman Arkham Knight, Tom Clancy: The Division. Daha bir sürü oyun var. Bu oyunların hepsinin grafik ayarı maksimumda 1080p'de denenmiş olup hiç birinde 180-240FPS arası performans alınamamıştır (GTX 1080 için). O kart senin istediğin performansı vermez ama oyunları 60FPS'in üzerinde akıcı bir şekilde oynatabilir.

GTA V, Far Cry Primal, Far Cry 4, Watch Dogs (Watch Dogs'ta bile 180-240FPS arası veremiyor. Acaba Watch Dogs 2'de neler olacak?) Fallout 4, Batman Arkham Knight, Tom Clancy: The Division. Daha bir sürü oyun var. Bu oyunların hepsinin grafik ayarı maksimumda 1080p'de denenmiş olup hiç birinde 180-240FPS arası performans alınamamıştır (GTX 1080 için). O kart senin istediğin performansı vermez ama oyunları 60FPS'in üzerinde akıcı bir şekilde oynatabilir.
240hz monitörler daha çok akıcı oynanan oyunlar içindir, LOL ya da CS:GO gibi.

O oyunlardan zaten gta 5 i oynarım. Benim için cs go ve dotada tatmin etse yeterli.

O oyunlardan zaten gta 5 i oynarım. Benim için cs go ve dotada tatmin etse yeterli.
En çok CS:GO ve DotA 2'de takılıyorsan i5 6600k ve GTX 1060 düşünebilirsin.
Edit: İlk sayfadaki sisteme bakınca bütçenin yüksek olduğunu gördüm. X99 bir anakart seçmişsin.
i7 6800k yanına GTX 1080 almalısın. İleride dilersen 4K bir monitör alıp 2. GTX 1080'i eklersen oldukça akıcı bir performans alabilirsin.

En çok CS:GO ve DotA 2'de takılıyorsan i5 6600k ve GTX 1060 düşünebilirsin.
Edit: İlk sayfadaki sisteme bakınca bütçenin yüksek olduğunu gördüm. X99 bir anakart seçmişsin.
i7 6800k yanına GTX 1080 almalısın. İleride dilersen 4K bir monitör alıp 2. GTX 1080'i eklersen oldukça akıcı bir performans alabilirsin.
Elimde bir miktar para var bu parayıda en mantıklı bir şekilde kullanmak istiyorum. Bir daha böyle toplu bir para geçmez çünkü ileride. 4K monitör ve 2. Bir 1080 demek minimum 6000 tl. Benim amacım şimdi alabileceğim en iyisini almak ve bir daha şunu eklesem bunu çıkartsam diye düşünmek istemiyorum. En fazla ekran kartını değiştiririm.

@CJack60 Hocam birde senin görüşünü almak isterim. 1080p çözünürlülükte bir monitör için gtx 1070 düşünüyordum. Çünkü 1080 israf olacak gibi geliyor çünkü hiç tam performans vermiyor testlerde. Gtx 1080 in uzun vadede daha faydalı olacağını söylüyor arkadaşlar. Siz ne dersiniz?:)

Elimde bir miktar para var bu parayıda en mantıklı bir şekilde kullanmak istiyorum. Bir daha böyle toplu bir para geçmez çünkü ileride. 4K monitör ve 2. Bir 1080 demek minimum 6000 tl. Benim amacım şimdi alabileceğim en iyisini almak ve bir daha şunu eklesem bunu çıkartsam diye düşünmek istemiyorum. En fazla ekran kartını değiştiririm.

@CJack60 Hocam birde senin görüşünü almak isterim. 1080p çözünürlülükte bir monitör için gtx 1070 düşünüyordum. Çünkü 1080 israf olacak gibi geliyor çünkü hiç tam performans vermiyor testlerde. Gtx 1080 in uzun vadede daha faydalı olacağını söylüyor arkadaşlar. Siz ne dersiniz?:)
Uzun vade de elbette daha faydalı olur, illa 2k monitör şart değil, DSR yapabilirsin.

Konuya en baştan sistem tercihinden başlayarak söze gireyim. X99 sistem toplayacaksan eğer çoklu ekran kartı kullanmaya yönelik işlemci olarak 6850K'dan aşağı tercih etmemelisin. Böyle bir niyetin yoksada sırf X99 diye 6800K + X99 sistemin daha hesaplı 6700K + Z170 ikilisinden performans bakımından hiçbir esprisi kalmaz gereksiz masraf olur. Monitör konusuna gelirsek böylesi üst düzey sisteme ben hiçbir suretle 1080P almazdım. Bence 1080P artık giriş seviye 2000 TL bütçeli sistemlerden hariç düşünülmemeli. Monitör en uzun süreli kullanacağın donanımların başında geliyor bir 5 sene içerisinde kasada donanım değişikliği yaparken en son monitör yenilemek aklına gelecektir. Bu yüzden uzun vadeli düşünürsek miadı yavaştan dolan 1080P monitörü hiç düşünme derim. 2K 144HZ monitör 6850K işlemci tek 1070 sistem alıp daha sonra bütçe arttırdığında ikinci 1070 almak seçenekler arasında olmalı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı