i7 7700 ve GTX 1080 Sistemden 8. Nesile Geçilir mi?

Makaleler
2
Merhaba beyler.

Sistemim:

Asus H170 Pro Gaming anakart,
i7 7700,
GTX 1080,
8x2 Corsair 2400MHz CL14 RAM,
Corsair 750 Gold PSU ve
M.2-850 Evo SSD

CPU soğutucum Akasa Venom Voodoo ve kasamdaki bütün fanlar Akasa Viper. Sarı siyah yoğun olan bir kasa yani yakın zamanda sarı siyah sleeve kablo alacağım. Ekipman konusunda da bir sıkıntım yok monitör olarak 2K 165Hz G-Sync kullanıyorum. Yani almam gereken bir şey yok. Çok şükür hayal ettiğim her şeye sahibim. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin. Şimdi Asus TUF Z370 anakart alasım var ama kararsızım yanına 8700K da alacağım tabii ki. RAM'ler 2133'de çalışıyor, yeni anakart alınca hem 2400 olacaklar. Sizce yaptığım masrafa değer mi? 2.500 lira tutacak. 1.500'e yakın işlemci ve anakarttan gelir. Yani cebimden yaklaşık 1.000 TL filan çıkacak sizce almalı mıyım? FPS artışı olur mu? Yeni işlemcileri beklemek daha mı mantıklı? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin istediklerinizi karşılıyorsa neden değiştiresiniz ki? Muhtemelen bu sistemi toplayalı 1 sene anca olmuştur. Sadece oyun için daha da gereksiz bir sistem olmuş.

Olası bir yükseltmede çok fazla bir artış olmaz. Yükseltmeyi hak edecek bir sistem değil şu an.

Bu sistem sizi en az 2-3 yıl götürecektir zaten. Boşa 8. nesile geçip para vermeyin elbet daha iyileri çıkar. İ7 7700 çoğu şeyi karşılar.

Sizin istediklerinizi karşılıyorsa neden değiştiresiniz ki? Muhtemelen bu sistemi toplayalı 1 sene anca olmuştur. Sadece oyun için daha da gereksiz bir sistem olmuş.

Olası bir yükseltmede çok fazla bir artış olmaz. Yükseltmeyi hak edecek bir sistem değil şu an.

Neden bu tepki acaba merak ettim. :) Sert bir şekilde hem de. Biraz görüntü amaçlı ve biraz da güncel kalmak istediğimden yazmıştım.
Cebimden 1.000 TL çıkacağı için çok sorun etmedim açıkcası. Anakartıda sarı siyah renk uyumuna uygun olsun diye alasım vardı. Bir de parçalar eskiyince garantileri bitince çok para etmiyorlar biraz üstüne koymayla sürekli güncel kalmak bana daha mantıklı gelmişti. Birazda OC denen illete heves ediyorum açıkcası. Bu bahsettiğiniz yeni mimari ne zaman çıkar acaba. :) NZXT X62 soğutucu düşünüyorum eğer alırsam bir kaç ay sonra. Daha sonrasında yeni gelen 2000 veya artık ne olarak çıkacaksa o seriden bir kart.
Burdan performans artışı olmaz diyenlere selam olsun. 2K yüksek ayarlarda PUBG'de 70 80lere düşen FPS artık 100'ün altına çok nadir inip çıkıyor. :) Ayrıca Akasa Venom Voodoo ve Thermal Grizzly ikilisi turbo modda i7 8700K'yı 51 derece sabit tutabiliyor :) Hadi bakim. :) Gayette değicek performas artışı oldu deneyip gördüm.:)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı