i7 7700HQ CPU hızı 0.79 GHz'e sabitlenme sorunu

İşlemciyle BIOS'un alakası yoktur, yanlış dosya yüklemeye çalışıyor olmayasın?
0.79 Ghz için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen demeden öncede bu dosyayı indirmiştim ama hep Kod yürütülmesi devam edemiyor hatası alıyorum

Mehmet Uğur Kardeşim, benimde hp pavilion laptopum var. i7 7700HQ aynı sorun bende de mevcut şuanda, sen çözdü isen nasıl çözdün ?

Siyah martı arkadaşımızın attığı video daki program GHz'i arttırıyor ama fayda etmiyor sadece kesin çözüm değil yani.

Mehmet Uğur Kardeşim, benimde hp pavilion laptopum var. i7 7700HQ aynı sorun bende de mevcut şuanda, sen çözdü isen nasıl çözdün ?

Siyah martı arkadaşımızın attığı video daki program GHz'i arttırıyor ama fayda etmiyor sadece kesin çözüm değil yani.

Bende buna benzer sorun yaşamıştım. ThrottleStop programını indirin. BD PROCHOT diye ayar olacak işaretliyse kaldırın değilse işaretleyin sorun çözülebilir. Bendeki bataryanın tamamen ölmesinden dolayı işlemci kendisini tamamen frenliyordu.

Bende buna benzer sorun yaşamıştım. ThrottleStop programını indirin. BD PROCHOT diye ayar olacak işaretliyse kaldırın değilse işaretleyin sorun çözülebilir. Bendeki bataryanın tamamen ölmesinden dolayı işlemci kendisini tamamen frenliyordu.
Evt o dediğim programı kullanıyorum ama görev yöneticisinde normal frekeans değerlerinde görünüyor ama performans olarak oyunlarda değişiklik yok. Şöyle söylemek istiyorum benim laptop fişe takılı iken 0.79 GHz yük altında dahil sabit bir şekilde çalışıyor.
Fişten çıkartıp batarya ile oynadığımda kullandığımda CPU frekansı normal değerlerine dönüyor.
oyun performansı düzeliyor. Güç seçenekleri
fişetakılıoyunda fps.png

Garantisi biteli 6 ay oluyor.

Tuhaf durum. Msi Afterburner ile dener misiniz oyunları orada da aynı mı hız durumları? Bataryada oynayınca hızınızın düzelmesi farklı bir durum olduğunu gösteriyor. Bios ayarları ile ilgili bir şey olabilir ama net bir şey bilmiyorum maalesef.

Tuhaf durum. Msi Afterburner ile dener misiniz oyunları orada da aynı mı hız durumları? Bataryada oynayınca hızınızın düzelmesi farklı bir durum olduğunu gösteriyor. Bios ayarları ile ilgili bir şey olabilir ama net bir şey bilmiyorum maalesef.
Laptop içini yeni şimdi açtım söktüm bios pilini çıkarayımda geri takayım diye ama ne göreyim bios pili yok bulamadık. Termal macunun yeni yenilemiş oldum bide temizlikte yaptım. ama batarya ile çalışırken CPU normal GHz değerleriinde ama fişten kullanınca 0.79 çekiyor ve youtube, internet dahil kasmalar meydana geliyor aklım almıyor.

Yokmu yardım edicek kimse ?

Laptop içini yeni şimdi açtım söktüm BIOS pilini çıkarayımda geri takayım diye ama ne göreyim BIOS pili yok bulamadık. Termal macunun yeni yenilemiş oldum bir de temizlikte yaptım. Ama batarya ile çalışırken CPU normal GHz değerleriinde ama fişten kullanınca 0.79 çekiyor ve YouTube, internet dahil kasmalar meydana geliyor aklım almıyor.

Yokmu yardım edecek kimse?

Chipseti güncelle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı