i7 7700K sistemden Ryzen 7 2700X sisteme geçme

7700K 4 çekirdekli işlemci. Ryzen 2700X 8 çekirdekli işlemci. Milletin saçmalık demesine bakmayın durumunuz varsa geçin. 7700K RTX 2070 ekran kartında darboğaz yapıyomuş. 2700X uzun süre idare edebilecek işlemci.
Ona bakarsan FX serileride 6 çekirdek 8 çekirdek ama performansı G4560 bile geçemiyor. Nasıl olcak bu iş ? Ayçekirdeği mübarek..

Ona bakarsan FX serileride 6 çekirdek 8 çekirdek ama performansı G4560 bile geçemiyor. Nasıl olcak bu iş ? Ayçekirdeği mübarek..
Tek bir model kullanıp yorum yapmadım. Sürekli pc toplayıp satan biriyim. 7700K 8700K en son olarakta Ryzen 2700X kullandım. Uzun ömürlülük açısından Ryzen daha mantıklı geliyor. İlerde arkadaşımız 2080 ekran kartı 2K monitör aldığında 7700 mü destekleyecek 2700X mi? Bütün işlemcileri bizzat kullandığım için görüşümü bildirdim. İnteli kötülemiyorum. Hele şu 8.nesil ile 9.nesil trajikomik oldu.

Bildiğim kadarıyla 90 çıktığı zaman sistem kendini güvene almak için kapatır acaba sensörde bir arıza olabilir mi?
Bu işlemci için o sıcaklıklar normal sayılıyormuş. Sistem kendini kapatmıyor. Bir çok programla test ettim sensör sorunu olacağını düşünmüyorum.
Hocam eğer sistemi aldıysanız çoktan hiç gerek yok fakat almadıysanız ve sepetinizdeki ürünlerden bahsediyorsanız geçin tabii.
Neredeyse 1 senedir kullanıyorum :)
7700K 4 çekirdekli işlemci. Ryzen 2700X 8 çekirdekli işlemci. Milletin saçmalık demesine bakmayın durumunuz varsa geçin. 7700K RTX 2070 ekran kartında darboğaz yapıyomuş. 2700X uzun süre idare edebilecek işlemci.
Haklısın galiba istediğim verimi asla alamadım..

Son düzenleme:
İşlemcinin voltaj değerini kontrol ettiniz mi? En son ne zaman termal macun değiştirdiniz?

7700K ısınan bir işlemci zaten. Siz tüm kontrolleri ve işlemleri yapın sonra tekrar konuşmak lazım geçiş işini.

İşlemcinin voltaj değerini kontrol ettiniz mi? En son ne zaman termal macun değiştirdiniz?

7700K ısınan bir işlemci zaten. Siz tüm kontrolleri ve işlemleri yapın sonra tekrar konuşmak lazım geçiş işini.
Termal macun meselesi çok eski değil keza ilk tazelediğimde de ısı dereceleri aynı olmuştu. Macun marka olarak değişiklik deneyeceğim. Voltaj hususunda ise benim konuya benzer bi konuda sosyalda voltaj değerleri ile oynanmaması gerektiği yazıyor. Bilemedim..

Voltaj konusunu daha detaylı araştırın. Macun konusunda daha kaliteli bir ürün alıp deneyin. Eğer işlemciyi açabilirim derseniz Delid işlemi yapabilirsiniz. Bütçeniz uygunsa elinizdekileri satıp yeni işlemcilere geçebilirsiniz tabi ki oda ayrı bir konu.

İ
Voltaj konusunu daha detaylı araştırın. Macun konusunda daha kaliteli bir ürün alıp deneyin. Eğer işlemciyi açabilirim derseniz Delid işlemi yapabilirsiniz. Bütçeniz uygunsa elinizdekileri satıp yeni işlemcilere geçebilirsiniz tabi ki oda ayrı bir konu.
İlginiz için teşekkür ederim mutlaka elimdekileri satıp geçmem gerekecek zaten :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı