İ7 8700 Isınma Sorunu

Kaslan

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
İnventus üzerinden sistem topladım, montajını ve test işlemlerini yapıp tarafıma gönderildi.
Bugün teslim aldığımda, AİDA64 programında,işlemciyi teste soktuğumda, 85-91 derece dolaylarında olduğunu gördüm.
Kasam, Phanteks P400S. Soğutucum, FSP windale 4 işlemcim ise İntel İ7-8700. Anakartım ise MSİ Z370 Tomahawk.
Şuan için test edebildiğim tek oyun CS GO, oyunda ise 65-72 derecelerde gezmekte İnventusu aradığımda yaptıkları testlerde 85-93 dereceleri gördüğünü raporun bu şekilde olduğu ve soğutucunuz ancak böyle performans verir denildi. Bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcide izin verilen maksimum sıcaklık 100 derece sanki sıcaklık biraz daha iyi olabilirmiş. Yani sizin kullandığınız soğutma çözümü ile testlerde 22 derece oda sıcaklığında boşta 25-30 derece civarı, işlemci normal yük altında 60-65 derece arası maksimum yük altında 70-75 derecelerde olması gerekli diye düşünüyorum. Bulunduğunuz şehirde hava sıcaklığı ne kadarsa farkı üzerine ekleyin tahmini sıcaklık değerleri çıkar ortaya.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı