i7 9700 ve RTX 2070 sistem güç kestikten sonra restart atıyor

42İlhan

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Mimar
  • Asus TUF Gaming Z390 anakart
  • Asus ROG Strix RTX 2070 ekran kartı
  • GSKILL 8 GB RAM
  • Intel i7 9700 işlemci
  • 240 GB SSD
  • 1 TB HDD
Kasa tamamen kapandıktan sonra fişi çekip elektriği kesersem ya da kasayı arka sigortasından kapatırsam elektriği, açılırken 1 kere restart atıyor. PC'yi kapattıktan sonra sigortayı kapatmazsam ve fişi çekmezsem açılışta sıkıntı yapmıyor.
Farklı RAM denedim, farklı power denedim, ekran kartsız denedim ama bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Emin değilim ama kapattığınızda uykuya dalmış oluyor ve güç kaynağından aniden ayırdığınızda da sistem kendini tanımak için böyle bir yola başvuruyor olabilir.
Eğet sorun buysa bunun çözümü windows üzerindeki bir ayar sayesinde çok kısa sürede yapılıyor.[/QUOTE
Anakart sanırım elektrik kesilmediği sürece yüzde 5 lik dilimide olsa aktif kalıyor.Elektrik kesilirse kapandığı için arkadaşında dediği gibi sistem kontrolu yapaıyor ve resetliyip açılıyor ama bu resetleme bi şeyin doğru olmadığı anlamına gelebilir mi diye düşünüyorum.Sizin dediğiniz ayarı nasıl yapabilirim.

Bu ayarın ismi yanılmıyorsam güç düğmesinin görevini belirle gibi bir şeydi. Sizde belki hazırda beklet modunda olabilir. Oradan kapat seçeneğini seçmenizi istiyorum. Ama bu açılış hızını etkilemekte haberiniz olsun.
Bu ayarı daha önce hem biostan hem sistem ayarlarından daha önce yaptım.Bir çözüm olmadı şuandada dediğiniz ayarda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı