i7-9700K ve RTX 2070 Sisteme PSU Tavsiyesi

Corsair rm750i psu’m var gtx 1080ti kartımla kullanıyordum sorun yoktu, bugün rtx 2080ti ekran kartı aldım montajını yaptım 8+8+6 güç pin girişi var ve psu dan coil whine sesi gelmeye başladı şok oldum 800 tl para vermiştim sinir oldum ve corsair,de böyle bir durum oluşmasına şaşırdım rtx 2080ti kartı aldığıma sevinemedim bile :( şimdi psu yu değiştirmeyi düşünüyorum.

IMG_1778.jpg

Hocam Amazon'dan da alabileceğini baştan söylesen konu bu kadar uzamazdı :) Malesef üstü düzey PSU'lar ülkeye pek gelmiyor artık döviz kurundan dolayı. CM Vanguard PSU'lar da yok hiçbir sitede.

https://www.amazon.com/Cooler-Master-V750-750W-Compact-RS750-AFBAG1-US/dp/B00CGY4EUA?th=1
Bu PSU her şey dahil 260 dolara geliyor.
Bedava alıyorsun, şimdiden hayırlı olsun :)

260$ Gold verimlilikte bir PSU için oldukça yüksek bir meblağ onun yerine her şey dahil 230$'a Titanyum verimli 800W PSU alınabiliyor.

https://www.amazon.com/dp/B01CE7NV84/?tag=pcpapi-20

260$ Gold verimlilikte bir PSU için oldukça yüksek bir meblağ onun yerine her şey dahil 230$'a Titanyum verimli 800W PSU alınabiliyor.

https://www.amazon.com/dp/B01CE7NV84/?tag=pcpapi-20
Vanguard serisi Gold sertifikalı ama verimlilik olarak titanyumdan hiçbir farkı yok. %92 verimliliği var ve neden gold sertifikalı onu bilmiyorum ama bazı kaynaklarda Platinium yazdığını gördüm.
Akım korumaları var, kompansatörleri yıllarca 7/24 çalışmak üzerine tasarlanmış bir PSU. Ben mining RIG'de şu an kullandığım PSU 10 Ay boyunca kullandım, ısınmıyordu bile. Bu PSU'ya 4 adet GTX 1080 bağlıydı ve 1 yıl 7/24 tam yükte çalıştı. Zaten CM'de ürüne güveniyor ve 5 yıl garanti veriyor.
Arkadaş 7/24 çalışacağını söylediği için direkt bunu tavsiye etmiştim ama Evga fiyat olarak çok daha uygun.

Vanguard malzeme kalitesine lafım yok belki iç aksam parçaları önerdiğim Strider'den iyidir ama verimlilikte hiç sanmıyorum.
Hocam attığım linkle bakarsan Vanguard'ın verimliği %92 (gold sertifikası max %87) Strider'ın attığın linkte %90 olduğu yazıyor. Buraya kopyalıyorum. Bu konuyu birkaç yerde okumuştum Vanguard'ın verimliği Titanium düzeyinde ama neden Gold sertifikalı o zaman onu bilmiyorum açıkcası.

Product description
Color:Titanium | Style:800 Watt Titanium
Introduced in 2012, the 80 PLUS Titanium represent the pinnacle of power supply efficiency with requirement of at least 90% conversion efficiency even at the very low 10% loading condition.

V750
  • Unique 3D circuit design offers higher efficiency and improves the heat dissipation
  • Cooler Master's exclusive Silencio FP fan technology enhances airflow, reduces vibration and provides the best thermal performance
  • Fully modular, flat cable design for better cable management
  • 100% Japanese capacitors ensures an extended lifetime and minimizes power fluctuations
  • Compact design 6.8W/inch3 fits perfectly with small form factor systems
  • 80 PLUS Gold certified: up to 92% efficiency on typical load

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-04-11 210310.png
    Ek Açıklama 2019-04-11 210310.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı