i7 9700K ve RTX 3080 düşük FPS

Systematic

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Arkadaşlar aynı sistem üzerinde 1080 Ti ekran kartımı 3080 ile upgrade ettim. Amacım oynadığım competitive FPS oyunlarında 1080P 240Hz monitörümün hakkını vermekti. 1080 Ti ile bazı oyunlarda 200 üzerine çıkamıyordum Low ayarlarda bile. Şimdi ki testlerimde yeni kartımla yine çıkamıyorum. Bazı arkadaslar GPU kullanımı düşük kalıyor demişti bende öyle bir sorun yok.

Ayrıca lütfen bana 2K veya 4K monitöre geçmelisin demeyin çünkü 1080P 360Hz monitör çıkarmakta büyük firmalar en iyi kartlar 360 FPS vermeyecekse neden çıkıyor bu Hertz'li makineler. Hiçbir eski model 1080P kartları o FPS'leri mümkün degil göremez. Lütfen o kart 1080P'ye uygun değil tavsiyeleri yapmayalım. Çünkü ben 2K 160 FPS veya 4K 120 FPS oynamak istemiyorum. 1K 300 FPS oynamak istiyorum. Darboğaz kısmına gelirsek de uyumluluklarını ölçer siteler var donanımların kesinlikle herhangi bir problemleri yok.

-XMP2 açık RAM hızlarında sıkıntı yok.
-Anakart BIOS'um güncel.
- Eski driveri güvenli Mod'da silip yeni ekran kartının driverini temiz kurulum yaptım.
-Windows 10 içinde Game bar vs FPS düşürebilecek bütün eklentiler kapalı.
-Oynadığım oyunlarda Afterburner ila baktıgımda GPU kullanımı (%65 %85 arası) ve CPU kullanım oranlarında sorun yok. Isınma sorunu vs kesinlikle yok. Güçlü şekilde çalışıyor kart.

Ayrıca lütfen bana 2K veya 4K monitöre geçmelisin demeyin çünkü 1080P 360Hz monitör çıkarmakta büyük firmalar en iyi kartlar 360 FPS vermeyecekse neden çıkıyor bu Hertz'li makineler.

E-sporcular için çıkıyor onlar.

4K için üretilen kartı i7 9700K ile 1080P çözünürlükte kullanırsan darboğazın dibini yaşarsın, normal.

1080P çözünürlükte 3080 gibi bir kart kendini %100 kullanmaz.

Ayrıca o darboğaz hesapladığınız sitelerdeki veriler doğru değil, kesinlikle darboğaz yaşıyorsunuz.

O kart 1080P için üretilmedi.

240 Hz, 360 Hz gibi monitörlerin üretilme amacı E-Spor oyunlarına yönelik. Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda 360 FPS alabileceğini mi düşünüyorsun? 4 tane RTX 3090 tak yine o FPS'yi alamazsın.

E-sporcular için çıkıyor onlar.

8K için üretilen kartı i7 9700K ile 1080P çözünürlükte kullanırsan darboğazın dibini yaşarsın, normal.

1080P çözünürlükte 3090 gibi bir kart kendini %100 kullanmaz.

Arkadaşlar 1080 Ti kartı çıktığı zaman 2K 4K kartı olarak çıktı piyasaya lütfen yapmayın olur mu öyle şey? GPU kullanımı oynadıgım oyunlarda %70 80'lerde zaten. i7 9700K piyasada ki en güçlü işlemcilerden biri. Bu işlemci ve bu kartla 1080P'de istediğim yüksek FPS'leri alan YouTube'da cok fazla video var açıp bakabilirsiniz.

Artı -5 Eksi
Arkadaşlar 1080 Ti kartı çıktığı zaman 2K 4K kartı olarak çıktı piyasaya lütfen yapmayın olur mu öyle şey. GPU kullanımı oynadıgım oyunlarda %70 80 lerde zaten. i7 9700K piyasada ki en güçlü işlemcilerden biri. Bu işlemci ve bu kartla 1080P'de istediğim yüksek FPS'leri alan YouTube'da cok fazla video var açıp bakabilirsiniz.

Hocam %70-80'lerde olması çok kötü bir şey ve i7 9700K güçlü bir işlemci ama o kadar da değil.

@Systematic tamam ya, sen sorunu çözmüşsün o zaman, bize niye danışıyorsun ki?

Saçma sapan yerlerden bilgi edinip sonra böyle konuşmanız komik açıkçası.

9700K RTX 3080 kartı besleyebilecek bir işlemci değil, 4K çözünürlükte belki kurtarır.

1080 Ti 2K kartı olarak çıktı ama daha yeni nesil kartlar gelmeden onu 1080P çözünürlükte zorlayacak oyunlar da geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı