i7 9750H çok sıcak çalışıyor

Laptop dünyasına hoş geldiniz :). Acer'indi sanırsam bir laptopu var zaten kasa kadar kalın, bir de oyun oynarken klavyesini aşağı çekiyordun iki tane devasa turbo fanlı soğutma devreye giriyordu, o bile ısınıyor sen düşün artık.
 
G315 soğutma performansı olarak çok da iyi bir sonuç vermiyor. En azından bunu geçen seneki model hakkında söyleyebilirim. 8 aylık bir kullanım da hem işlemci üzerindeki termal macunu hem de fanları yıpratmıştır. Açmak garantiyi bozmuyorsa açıp bunların bakımlarını yapmak gerekiyor. Garantiyi bozuyorsa ısınma sorunu ile garantiye gönderilmeli. i7-9750H işlemci undervolt uygulanması gereken işlemcilerden bence. Ortalama 90-94 derece olan sıcaklıkları 80 derece altında indirebiliyorsunuz bu şekilde. Sadece bir seçenek olarak sunuyorum. Araştırarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim biraz daha araştıracağım UV hakkında, bildiğim kadarıyla laptopun içini açmak RAM eklemek garantiyi bozmuyor temizlemek de bozmayacaktır diye düşünüyorum, garanti mevzusunu da tekrar araştırayım ona göre servise göndereyim teşekkür ederim tekrardan.
 
Aynı CPU'ya sahibim. Yük altında maks. 60-65 °c görüyorum.
 
Cihazı yüksek performans modunda kullanmayın bir nebzede olsa düşer sıcaklığınız ya da undervolt yapabilirsiniz laptopun altına düzgün bir soğutucuda alınabilir bende de 9750H var alıştım artık 90 derecelere h serisi Intel işlemcilerin ısınma problemi var.
 
Termal macunu değiştirmeden önce @imyourhero 'nun da dediği gibi Dell'e bir mail atarak veya arayarak, modelinizde termal macun değiştirmek istediğinizi söyleyin. Garanti bozulmuyorsa yapın. Yoksa servise gönderin, onlar yapsınlar.

@imyourhero Yalnız, undervolt sonrası 94'ten 80'in altına pek inmez. Intel SpeedStep veya SpeedShift açıksa kademeli olarak frekans düşürür.
 
O işlemcinin tam performansta o derecede çalışmasının imkanı yok. Laptop kasası modlayıp sıvı metal sürerek bile o değerler elde edilemiyor. Olması gerektiği gibi tüm çekirdeklerde 4.0 GHz asla kullanılamaz 60 derecede.
Söylediğim gibi, arada 70'e fırladığını da gördüm ama kısa süre içerisinde tekrar 60 küsür derecelere iniyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı